VREMENSKA PROGNOZA: Evo kada će temperature biti iznad nule

0
NextWEB hosting

U narednih nekoliko dana popustiće jutarnji mrazevi, dnevne temperature danas i sutra biće u porastu, ali će sredinom nedelje biti opet u blagom padu, izjavio je za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Nedeljko Todorović je rekao da se dnevne temperature iznad nule očekuju poslednjih dana januara.

Todorović je ukazao da narednih dana neće biti naglog otopljenja, što znači da će se led, koji ovih dana stvara probleme, postepeno kretati niz Dunav. 

“U tom smislu, vremenske prilike pogoduju jer će i naredne sedmice još uvek biti hladno vreme. Popustiće jutarnji i noćni mrazevi, eventualno još sutra nedge ujutru može biti između minus 15 do minus 10 stepeni, ali ne u većini mesta”, rekao je Todorović.

Kako kaže, dnevna temperatura danas i sutra biće u porastu, da bi sredinom sedmice opet bila u blagom padu, ali ne ispod minus 10 stepeni.

Poslednjih dana januara i početkom februara očekuje se blagi porast temperature, sa dnevnim tepemraturama iznad nula stepeni.

Todorović kaže i da ulazimo u period od deset relativno suvih dana, sa malo padavina, pa se slab sneg očekuje tek ponegde. On je dodao i da će ovaj januar, kada je reč o temperaturama, biti daleko ispod proseka.

Prošle godine prosečna temperatura je, objašnjava, bila oko nula stepeni.

“Ovog januara je to za sada minus četiri. Sa blagim porastom krajem meseca, srednja temperatura biće minus tri, što je daleko ispod proseka. Ali moramo da sačekamo i februar da bismo procenili da li je ova zima hladnija od proseka”, rekao je Todorović.

Izvor:rts.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

four × 2 =