БОЛЕЧ: Положени венци на спомен-обележју Јанку Гагићу ФОТО

0
2328
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У среду 15. фебруара на празник Сретење Господње и на Дан државности Републике Србије, у Болечу је обележена трећа годишњица од изградње спомен-обележја и преношења посмртних остатака Јанка Гагића.

Удружење „Мој Болеч“ приредило је манифестацију под називом „Јанку Гагићу у част“, која је обухватила помен Јанку Гагићу и полагање цвећа, а потом и Свечану академију у Дому културе Болеч. Овом приликом додељена су признања појединцима и установама које су помогле ову манифестацију.

Догађају су присуствовали представници Градске општине Гроцка, и то Заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, члан већa Петар Теофиловић и Драгана Ћујић, директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић и помоћник председника Душко Живанчевић.

Заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић је у име општине Гроцка положила венац на спомен обележје јунаку Јанку Гагићу, и у име општине Гроцка захвалила на додељеном признању.

Свечаној церемонији присуствовали су директор ОШ „Никола Тесла“ из Винче Драгољуб Гачић и директор ОШ „Свети Сава“ из Врчина Добрица Синђелић, потомци Јанка Гагића и истакнути грађани Болеча. Признања је доделио Владимир Лукић, а у програму су учествовали деца из КУД-а „Болеч“ и деца из хора „Деца неба“ која су имала своју тачку.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR