Dva žuta autobusa GSP-a na liniji 302 danas opet imali probleme

0
NextWEB hosting

Čak dva autobusa na liniji 302 danas su se pokvarila, javili su našoj redakciji nezadovoljni stanovnici Grocke. Međutim, kada je naša reporterka pokušala da dobije zvanične informacije od dispečarskog centra GSP-a i Operativno kontrolnog centra Sekretarijata za javni prevoz, krenulo je prebacivanje loptice.

 
 

– Molimo vas pozovite Sekretarijat za javni prevoz, oni imaju informacije o kvarovima na vozilu, a mi se ne bavimo time. Mi imamo informacije kada su u pitanju udesi – kazali su nam u GSP-u, čiji centar, inače, naši novinari redovno zovu i dobijaju informacije.

 

Pošto je, nakon uvođenja “busplus” sistema uveden i Operativno kontrolni centar pri nekadašnjoj Direkciji, a sada Sekretarijatu za javni prevoz, njihovi dispečeri bi zaista trebalo da budu upućeni u izostanke na linijama GSP-a, privatnika i “Laste”. Ali…

– To je vozilo GSP-a. Kako zovete nas za vozilo koje pripada GSP-u? Za sve informacije o vozilima GSP-a dobijate u GSP-u – kazali su nam u ovom centru.

Foto: Čitalac Blica / Privatna arhiva

Ponovo smo pozvali GSP i… opet ostali bez informacije.

– Oni su nadležni za to. Dužni su da obaveštavaju putnike o takvim stvarima, kao i o izmenama u saobraćaju. Nama je jako žao što ne možemo da vam damo informacije, ali nismo nadležni za to – odsečno su kazali dispečeri.

Jasno je da je Sekretarijat za javni prevoz sa svojim Operativno-kontrolnim centrom nadležan da kontroliše sva vozila u gradu, ali je tačno i da bi GSP morao da ima informacije o svojim autobusima. Međutim, nakon priča o sabotažama na liniji 302, očito da niko ne želi da se upušta u priču o kvarovima. Izgleda da je u celoj toj ujdurmi, neko zaboravio na obične putnike, koji tim istim autobusima moraju da se prevezu.

blic.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

4 + four =