NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ГО ГРОЦКА: Председник Симоновић oдржао радни састанак са привредницима

ГО ГРОЦКА: Председник Симоновић oдржао радни састанак са привредницима

0
2297
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Данас је у библиотеци Скупштине општине Гроцка одржан први радни састанак са привредницима којим је председавао председник општине, Драгољуб Симоновић. Тема радног састанка је оснивање Савета за привреду при општини.

Председник Симоновић је поздравио присутне и представио им разлоге због којих је иницирао оснивање овог саветодавног тела којием је понудио несебичну помоћ и сарадњу при раду. Истакао је како је неопходна квалитетнија сарадња између привредника и локалне самоуправе која би резултирала јачом привредном активношћу на оптини и бржем развоју привредног приватног сектора.

Задатак Савета је да прати доношење и спровођење пројеката од значаја за развој привреде на територији општине као и да даје препоруке од значаја за развој пословне климе, организује саветодавне скупове и даје предлоге за унапређење и изградњу комуналне инфраструктуре неопходне за даљеи развој привреде.

Такође, задатак Савета ће бити и да подигне ефикасност пословања јавних предузећа чији је оснивач локална самоуправа.

Мандат Савета је везан за мандат Општинског већа а у свом раду доносиће закључке, препоруке и мишљења са препоруком о предузимању мера, која ће бити достављана председнику општине и члановима Општинског већа, зависно од сектора за који су надлежни.

 

Овим путем је најављен и велики скуп привредника и предузетника за 28. Фебруар у 11 часова у Великој сали Скупштине општине Гроцка, на којем се очекује присуство представника Привредне коморе Београда, Привредне коморе Србије и Секретаријата за привреду града Београда.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR