Gradsko takmičenje najraspevanijih odeljenja

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Đaci Osnovne škole ,,14. oktobar” i OŠ „Karađorđe“ dele prvo mesto na 42. gradskom takmičenju osnovnih škola Beograda u pevanju. Na takmičenju ,,Najraspevanije odeljenje” učestvovalo je oko 300 dece trećeg i četvrtog razreda. Cilj je podsticanje razrednog pevanja svih učenika jednog odeljenja, kažu organizatori i dodaju da na manifestaciji dominiraju vedrina, spontanost i međusobno druženje.

pevanje-deca

Prijatelji dece Beograda, u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda, organizovali su u Dečjem kulturnom centru 42. susret – Gradsko takmičenje „Najraspevanije odeljenje” osnovnih škola Beograda. Pokrovitelj programa je Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za sport i omladinu.

U programu su nastupila prvoplasirana odeljenja sa oko 300 učesnika iz gradskih  opština: Voždovac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica.

Takmičari su izveli po dve kompozicije po slobodnom izboru, od kojih je jedna izvorna narodna pesma a druga je dečja zabavna pesma.

Cilj ovog programa je da podstakne razredno pevanje svih učenika jednog odeljenja kao manifestacije na kojoj dominiraju raspevanost, vedrina, spontanost i međusobno uvažavanje i poštovanje među decom,  kaže Aleksandar Lazović iz udruženja ,, Prijatelji dece Beograda”.

Na školskim i opštinskim susretima trećih i četvrtih razreda nastupilo je oko 1.650 dece iz jedanaest gradskih opština Beograda.

Nastupe takmičara vrednovao je stručni žiri u sastavu: Minja Subota, kompozitor i TV voditelj, Snežana Despotović, dirigent Dečjeg hora RTS-a, Leontina Pat, diplomirana profesorka muzike i kompozitorka, i Mirjana Miličić Prokić, diplomirana profesorka muzike. Pored stručnog žirija nastupe takmičara vrednovao je i dečji žiri.

Studio B, Beoinfo

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR