NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Одржан годишњи радни састанак са верским старешинама

Одржан годишњи радни састанак са верским старешинама

0
1851
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Данас је у библиотеци Скупштине општине Гроцка одржан годишњи радни састанак са верским старешинама цркава и храмова са наше општине на челу са намесником Драганом Станишићем. Градску општину  Гроцка на састанку су представљали председник Драгољуб Симоновић и заменица председника, Живадинка Аврамовић.

Председник Симоновић је састанак отворио извештајем о свим инвестицијама и донацијама црквама и храмовима од стране општине у периоду од 2012. до 2016. године и истакао да би се ови радни састанци сем традиционално једном годишње требали одржавати по могућству и чешће.

Укратко је представио свештенству план развоја општине осврнувши се на то да су недостатак планске документације и замршени имовиснко-правни односи највеће кочнице развоја наше средине. Обећао је наставак несебичне помоћи црквама у оквирима које дозвољава буџет општине. Неће од свештенства тражити никакве извештаје и правдања јер црква треба да се правда верницима а не општини. У верским објектима и парохијским домовима треба обезбедити елементарне услове за пријем верника и да то треба да буде приоритет. Чланови црквених одбора треба да буду људи од поверења који ће несебично помагати верницима и свештенству.

Током ове године у план је уврштено асфалтирање порте Храма Светих Јоакима и Ане у Калуђерици јер је порта огромна и њено тренутно стање урушава доживљај светиње. У цркви Светог Георгија у Лештану и парохијском дому Храма Светих апостола Петра и  Павла у Врчину биће урађено грејање на пелет.

Ради изградње Храма у Брестовику у току је решавање имовиско-правних проблема, док ће порта цркве Светих 40 мученика Севастијских у Дражњу бити насута рециклираним асфалтом или асфалтирана, зависно од финансијских средстава.

Председник Симоновић је позвао старешине да направе план и програм потребних радова за ову годину и да га доставе општини како би општина одредила приоритете.

Намесник Станишић се захвалио на позиву да присуствује радном састанку и поздравио традицију овог окупа. Указао је како годинама није присуствовао овим састанцима јер су од стране општине све изношене потребе и проблеми константно игнорисани. Последњих година враћа се поверење у општинске службе, изразио уверење да ће се обећане инвестиције и реализовати и нагласио да су све цркве једнаке и треба да имају једнаке услове за пријем верника.

Старешина цркве посвећене Сабору Светог архангела Гаврила у Камендолу се захвалио на обезбеђених 60 дечијих пакетића који су малишанима подељени приликом прославе дана школе, Светог Саве, 27. јануара.

Старешина црква Светих апостола Петра и Павла у Винчи истакао је како ова црква ове године обележава 160 година постојања те ће током јула, за Петровдан, неколико дана у цркви бити изложена икона Винчанска-Бездинска после 300 година одсуства.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR