NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Одржана обука за чланове тима за борбу против насиља у породици

Одржана обука за чланове тима за борбу против насиља у породици

0
1321
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Представнице Аутономног женског центра одржале су данас едукативно предавање члановима тим за борбу против насиља у породици општине Гроцка у Великој сали Скупштине општине Гроцка са почетком у 13 часова.
На иницијативу заменице председника градске општине Гроца Живадинке Аврамовић састанку су присуствовале представница Аутономног женског центра Вања Мацановић, заменик јавног тужиоца и члан радне групе за израду закона Горјана Мирчић Чакуловић и Драгана Пилиповић испред Другог основног јавног тужилаштва, које су мало ближе објасниле измене у новом Закону о сузбијању насиља у породици који ће ступити на снагу 1. јуна 2017. године.
Госпођа Мацановић је похвалила рад и иницијативу тима за борбу против насиља у породици општине Гроцка јер је Гроцка прва општина која се на овај начин активирала и умрежила са најважнијим институцијама, а то су полиција, Центар за социјални рад и Дом здравља. Нов Закон и предвиђа овакву врсту умрежавања и координацију како би се дошло до важних информација.
Новим Законом је предвиђено да ће се жртви насиља хитно пружити помоћ и да ће надлежне службе одмах реаговати. У зависности од степена ризика биће донешене мере против насилника. Велику улогу имаће специјално тужилаштво које ће по хитном поступку реаговати по пријави од стране специјалног полицијског службеника који ће бити задужен за ову област.

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR