NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Представљено улагање у школске објекте за 2017. годину

Представљено улагање у школске објекте за 2017. годину

0
2889
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У Библиотеци Скупштине општине данас је одржан актив директора образовних и предшколских установа са територије наше општине којим је председавао председник општине, Драгољуб Симоновић. Састанку су присуствовали члан Општинског већа задужен за област просвете, Живадин Митрић, као и сви директори основних школа, среднје школе и основне музичке школе, као и предшколских установа.

Председник је похвалио одличну сарадњу са школама  и истакао како је ове године у општинском буџету одвојено 60% више средстава за редовно одржавање објеката него прошле године и да је то у складу са статутом којим су те обавезе свакако пренете на локалне самоуправе.

На жалост, реконструкција школе у насељу Камендол је немогућа због нерешивих имовинско-правних односа на шта је Секретаријат за образовање на време упозорен. Иста проблематика је зауставила и завршетак простора намењеног предшколском простору у оквиру школе „Мића Стојковић“ у Умчарима где је неодговорним и протипправним понашањем предходних власти уложен огроман новац на нелегалан начин.

Документација и главни пројекат за подручну зграду ОШ „Никола Тесла“ у Лештанима је у фази израде а жеља општинског руководства да се у оквиру новог образовног комплекса изгради и објекат за предшколске узрасте ипак ће морати да сачека будући да на постојећем плацу нема довољно простора за додатни објекат а иако је општинско руководство желело да откупи околне приватне парцеле како би се вртић изградио, власници нису желели да на то пристану. Како је будућим урбанистичким планом на тим парцелама свакако предвиђен вртић, приватне парцеле ће бити обухваћене екпропријацијом, те ће се свакако откупити од приватних власника али се цео процес непотребно временски одлаже. Иако ће простор за вртић морати да сачека процес експропријације, објекти школе ће почети да се граде до краја године.

Имовински односи су коначно решени око објекта Основне школе „Иво Лола Рибар“ у Бегљаици, за чију је реконструкцију завршен и пројекат а почетак радова се очекује ускоро. Објекат подручне школе у Дражњу такође чека санацију лоше изведених радова која се очекује током лета, како би ђаци из овог места од 1. Септембра коначно били враћени у своју школу.

На инсистирање општинског руководства и директора ОШ „Никола Тесла“ Секретаријат за образовање је определио капитална средства за реконструкцију крова фискултурне сале у оквиру ове школе.

 

Председник Симоновић је обавестио директоре да ће се у наредне две недеље направити план улагања у школске објекте на основу приоритетних потреба које су школе доставиле општини крајем прошле године. У неколико школских дворишта извршиће се озелењавање и постављање парковског мобилијара. Такође, просветарма ће бити обезбеђен пут и смештај за семинар о образовању који се ове године одржава на Тари у организацији Министарства просвете и Секретаријата за образовање.

 

Током ове године реализоваће се и умрежавање видео надзора свих школа са полицијском станицом, а председник ће инсистирати код Полицијске станице Гроцка да се школска дворишта ноћу обавезно обилазе како би се предупредила оштећења и вандаизовање имовине школе. Видео надзором ће се такође покрити и битне саобраћајне раскрснице, као и сви објекти јавне намене.

На крају су директори упознати са капиталним инвестицијама на територији наше општине за ову годину који се тичу комуналне и саобраћајне инфраструктуре, јавних објеката необразовне намене и побољшања јавног превоза.

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR