NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
У СУСРЕТ СВЕТОМ ТРИФУНУ-ФОТО: Oдржана изложба „Вино и љубав“ у Гроцкој, Врчину,...

У СУСРЕТ СВЕТОМ ТРИФУНУ-ФОТО: Oдржана изложба „Вино и љубав“ у Гроцкој, Врчину, Дражњу и Калуђерици

0
NextWEB hosting

Изложбе „Вино и љубав“ у оквиру обележавања Светог Трифуна отворене су у Гроцкој, Врчину, Калуђерици и Дражњу, у току викенда, у организацији градске општине Гроцка, Центра за културуГроцка и Уније жена из ових насеља.

Унија жена Гроцка своју изложбу отворила је у петак у 16 часова у Великој сали градске општине Гроцка. Изложбу је отворила Народна посланица Оливера Огњановић, а учешће су узеле Јована Сапунџић које су извеле народне изворне песме, док је Феђа Радојевић припремио видео презентацију поводом овог догађаја. Центар за културу Гроцка на челу са директорком Зорицом Атић потпомогао је са експонатима постављање ове изложбе. Ручни радови креативне Маје Раковић красили су ову изложбу.

Унија жена Врчин, чија је и слава Свети Трифун, своју изложбу отвориле су у петак у 17 часова у Месној заједници у Врчину. Чланице Уније жена Врчин потрудиле се да своју креативност дочарају на најбољи начин, јер њихов циљ је пренствено дружење и очување традиционалних српских обичаја, културе и традиције. Заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић била је домаћин гошћама у овом месту и имала је ту част да отвори изложбу. Посетиоци су уживали у изложби, на којој је су доминирали симболи вина, грожђа и љубави, као и у разноврсној храни, која је свакако препознатљиво обележије српског народа.

Дружење свих дама настављено је и у суботу, где су уз организовано дружење поново све заједно посетиле изложбу у Врчину и Гроцкој, а након тога посетиле су и ново Удружење жена Дражањ, где су у пријатној атмосфери поделиле своја искуства и идеје са женама из овог места и дале им подршку за укључивање у овакву врсту активности.

Ово целодневно дружење завршено је отврањем изложбе у Месној заједници у Калуђерици, са почетком у 19 часова, у организацији Уније жена Калуђерица. У оквиру прогрма Бобан Ђорђевић, предавач са Пољопривредног факултета, презентовао је како на квалитетан начин произвести вино. Божена Стојић и Марија Аћимовић из удружења Млади за Калуђерицу присутнима су прочитале пар стихова поезије. Лидија Мићић прочитала је здравицу у част вина. Домаћин ове изложбе испред Уније жена Калуђерица била је Емилија Ресановић. Присутни су могли да дегустирају вино Огледног добра Радмиловац које производи вино такође је узело учешће у овој манифестацији. КУД „Стара Калуђерица“ дочекивао је госте на овој изложби, док је одборинк Скупштине општине Гроцка Раде Иветић донирао вино за ову манифестацију.

Свети Трифун је заштитник искрене љубави свих хришћана и уједно је слава виноградара тако да је изложба под називом „Вино и љубав“ на један модеран начин представљањем традиционалних експоната са темом грожђа успела да окупи велики број жена са наше општине,а првенствено са жељом за стварањем пријатељства и ширењем љубави. На грбу општине Гроцка обасјаном сунцем налази се грозд белог грожђа – са 15 зрна која симболизују исто толико насеља ове многољудне општине крај Дунава на шта нас је ова изложба са темом виноградарства, грожђа, вина и емоција – вишеструком симболиком овог празника и подсетила.

 

Галерију слика из Гроцке можете погледати ОВДЕ

Галерију слика из Врчина можете погледати ОВДЕ

Галерију слика из Калуђерице можете погледати ОВДЕ

Галерију слика из Дражња можете погледати ОВДЕ

GROCKA.RS

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

13 + nineteen =