Ukinuta obustava plovidbe na Dunavu od Bezdana do Beograda

0

NextWEB hosting
Beograd, 08. januara 2017 - Camac okovan ledom na Dunavu u Zemunu pri temperaturi od -11 stepeni. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ dr

Ministarstvo navodi da ledolomac „Greben“ trenutno deluje na Dunavu u zoni od Smedereva do Velikog Gradišta, a veće količine leda još su na sektoru nizvodno od Velikog Gradišta do Ðerdapa.

Podseća se da je brod „Bor“ je 31. januara aktiviran na lomljenju leda od Ðerdapa 1 do Ušća Nere kod Rama.

Plovidba je na Tisi obustavljena od 5. januara zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Na kanalima hidro sisitema DTD je, zbog ledostaja, plovidba je obustavljena od 6. januara.

Saopšteno je i da i dalje na pojedinim putnim pravcima na snazi zabrana za šlepere i kamione, na tim deonicima obavezna je zimska oprema, a savetuje se oprezna vožnja:

Saobraćaj je obustavljen zbog radova na mostu u Peckoj i na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković.

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. funkcioniše redovno, bez poremećaja i nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima.

Svi letovi sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd realizovani su prema planiranom redu letenja, bez otkazivanja, a za 120 avio-operacija, koliko ih je planirano za danas, dežurne službe beogradskog aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja.

Na Aerodromu „Konstantin Veliki“ Niš se danas saobraćaj odvija nesmetano prema zimskom redu letenja za četvrtak.

tanjug, studioB

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR