Гроцка је домаћин Фестивала књижевног стваралаштва „Моје село у причама и песмама“

0
1709
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У четвртак, 16. марта у Градској општини Гроцка одржан је састанак организационог одбора  Фестивала књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом „Моје село у причама и песмама“ који организују Градска општина Гроцка и Центар за културу у сарадњи са Друштвом за народно просвећивање „Светионик“ из Крагујевца, са терминима у марту и јулу месецу.

II Фестивал књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом „Моје село у причама и песмама“ за 2017. годину конципиран је као смотра и избор најбољих књижевних остварења првенствено аутора који имају стално место боравка на селу, као и других аутора из Републике Србије и наше дијаспоре који пишу о селу.

Ово је друга година одржавања Фестивала књижевног стваралаштва, а овогодишњи домаћин и генерални покровитељ је Градска општина Гроцка. Друштво за народно просвећивање „Светионик“ из Крагујевца као организатор, установило је едицију „Моје село у причама и песмама“ у којој ће објављивати зборнике награђених аутора, као и један број књига награђених појединаца на Фестивалу.

Састанку су присуствовали председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић, заменица предсеника ГО Гроцка Живадинка Аврамовић, директорка Центра за културу Зорица Атић, директор фестивала Милутин Матић, социолог, академик Раденко Круљ и протокол ГО Гроцка Гордана Мирковић.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR