Sastanak stručne komisije povodom buduće skulpture i uređenja Čaršije

0
2245
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Na poziv predsednika opštine Grocka, u utorak 14. marta održan je sastanak stručne komisije za definisanje i izvođenje konačnog rešenja skulpture Gročanke sa predstavnicima Livnice Jeremić i umetnikom koji skulpturu izrađuje.

Sastanku sa predsednikom GO Grocka Dragoljubom Simonovićem prisustvovali su Slobodan Jeremić, vlasnik Livnice Jeremić, vajar Zoran Ivanović, prof. na Fakultetu primenjenih umetnosti, članovi stručne komisije u sastavu Stefan Milojević, arhitekta, Zorica Atić, istoričar umetnosti, Uroš Stojanović, etnolog i Sanja Jovanović, šef kabineta predsednika opštine.

Povezane vesti:

Predsednik opštine i članovi komisije su u detaljnom razgovoru sa izvođačima skulpture, definisali konačni izgled buduće Gročanke. Osmišljena je sa ciljem da reprezentuje podneblje, uklopi se i izgledom i porukom u lokalni ambijent, i ostvari trajnu umetničku vrednost i monumentalnost, u čemu je predsednik opštine dao svoju podršku članovima komisije u daljem radu na detaljima.

Pored definisanja skulpture i njenih karakteristika, tema razgovora bila je i obnova oštećenih kandelabera, kao i uređenje platoa na kome će skulptura stajati, u smislu obnove česme i uređenja kapije koja se nalazi na ulazu u Gročansku čaršiju.

Zaključeno je da se pomenuto uređenje osmisli i izvede na način da predstavlja celinu sa već sprovedenim radovima, kao i da se postavi ploča koja će posetioce i prolaznike upućivati na značaj zaštićene ambijentalne celine „Gročanska čaršija“, koja je ponos Grocke.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR