Заб(о)рављени Дом културе у Гроцкој улази у фазу припремних радова

0
1960
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Обнова  дворане Дома културе улази у нову фазу – следи расчишћавање, у складу са планом рада Комисије задужене за обнову. Општина је у протеклом периоду успела да поврати комплетан простор након нелегалног заузећа од стране приватних лица и изврши процену тренутног стања са даљим неопходним пројектним задацима и корацима, како би се простор адаптирао и привео намени у најкраћем могућем року, током 2017. године.

Током 2016. године учињени су значајни помаци када је оживљавање простора културе и локалне културне сцене у питању, а решавање питања овакве дворане, која би имала вишеструку намену и служила бројним културним потребама становника, Гроцкој би удахнуло нови живот. Да подсетимо, општина Гроцка спада међу најмлађе београдске општине, са великим бројем деце и младих којима су и бројни и разноврсни садржаји културе – неопходни.

Захваљујући залагању Драгољуба Симоновића, председника општине Гроцка, и подршци Живадинке Аврамовић, заменице председника општине, у сарадњи са Центром за културу покренуто је питање привођења намени овог давно занемареног простора културе.

Расчишћавање објекта очекује се врло ускоро, паралелно са израдом главног пројекта обнове.

текст: З. Атић

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR