Брошура “ГРОЦКА на Дунаву – место где је све почело”

0
NextWEB hosting

Општина Гроцка је богатија за још једно занимљиво и привлачно штиво које има за циљ да сликом и речју све посетиоце, али и суграђане, упути на лепоте и вредности нашег краја.
Ова врста материјала недостаје Гроцкој деценијама, па су Центар за културу и Канцеларија за младе општине Гроцка приредили су једну малу а садржајну публикацију, које публици представља 10 занимљивоих локација.

Гроцка, многољудна и разуђена београдска општина питомих крајолика, удаљена је од центра престонице свега 25км и с разлогом у савремено доба носи назив „Мала Калифорнија“. Oмиљена je дестинација надомак Београда за љубитеље реке и природе. Такође, Гроцка је општина са најстаријим споменицима културе и ансамблом веома значајних споменика и локалитета.

Маршрута: Археолошко налазиште „Бело брдо“ у Винчи, амбијентална целина „Грочанска чаршија“, Ранчићева кућа у Гроцкој, Касно римска гробница у Брестовику, манастир Рајиновац у Бегаљици, видиковац ресторана „Виногради“ на Агином брду у Гроцкој. У повратку Коњички клуб „Urban Cowboy“ у Гроцкој, Споменик са спомен-костурницом у Ритопеку и Огледно добро „Радмиловац“ у Винчи.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

15 − 5 =