ДОДЕЉЕНЕ ЗНАЧКЕ ВОЈНИКА И ЗАХВАЛНИЦЕ ОТАЏБИНИ

0
2359
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Поводом обележавања Дана Војске Србије у просторијама градске општине Гроцка, 20. априла , уприличено је свечано уручење Захвалница отаџбине и Значка војника, девојкама и младићима који су добровољно одслужили војни рок у генерацији март/ јун 2016. године.

Признања војницима, које је на добровољно служење војног рока упутио Центар министарства одбране за локалну самоуправу општине Гроцка, уручили су председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, пуковник Драган Стојчић и мајор Бобан Живић.

Значке и захвалнице уручене су војницима који су добровољно одслужили војни рок са оружјем и војницима који су завршили Курс зав резервне официре, као знак захвалности и признања , што су се као војници на добровољном служењу војног рока ставили на располагање војсци Србије у циљу јачања система одбране.

У Србији је добровољно служење војног рока уведено 2011. године , и траје шест месеци, а има за циљ да се на тај начин стимулишу најбољи добровољци да остану у војсци и постану професионални војници. У нашој земљи сваке године, од када је уведено добровољно служење војног рока, око 1600 младића и девојака прође војну обуку.
Признања се додељују на основу Правилника о признањима и новчаним наградама у Министарству одбране и Војсци Србије.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR