Међугенерацијскa ускршњa радионицa у Гроцкој ФОТО

0
1647
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У уторак, 11. априла Ранчићева кућа била је домаћин Међугенерацијској ускршњој радионици коју су организовали Центар за културу Гроцка и Геронтолошки центар града Београда у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој.
Радионица и међугенерацијско дружење одржанo je у преподневним часовима у бајколикој башти Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, надалеко чувеној лепотици народног неимарства која је данас седиште. Центра за културу.

Око тридесет ученика првог и другог разреда школе у Гроцкој предвођени наставницом Светланом Аћимовић опробали су се у вештини и разноврсним техникама декорисања ускршњих јаја са радионичарима и социјалним радницима који долазе из Дневних клубова Геронтолошког центра широм Београда.
Најзаступљеније технике биле су украшавање декупаж техником, као и осликавање акрилним бојама, а деца су могла да науче и како се израђују „оделца“ и капице за јаја техником хеклања.
Пред крај дружења, јуниори и сениори су се окрепили домаћим, још врућим крофнама, које су припремале и пекле читаво јутро домаћице и кориснице Дневног центра у Гроцкој.
Дружењу је присуствовала и заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић у пратњи протокола ГО Гроцка Гордане Мирковић.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR