Свечано уручене награде Града Београда за 2016. годину ФОТО

0
1924
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине града Никола Никодијевић уручили су данас, у Старом двору, Награде Града Београда лауретаима у 19 области за 2016. годину.

Уз велики број личности из јавног, политичког  и културног живота Београда и Србије, уручењу награда присуствовао је председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

 

Обраћајући се добитницима, градоначелник Синиша Мали је подсетио да се ова награда додељује дванаести пут заредом у оквиру прославе Дана Београда, а додељује се онима који су својим достигнућима резултата рада заслужили да добију прву награду.

 

Добитници Награде Града Београда за 2016. годину су: за књижевност и преводно стваралаштво песник Мирослав Максимовић, драмски уметник Бранко Видаковић за позоришно стваралаштво, за филм и радио-телевизијско стваралаштво редитељ и сценариста Милош Радовић, фотограф Томислав Петернек за ликовно и примењено стваралаштво, за визуелне и проширене медије, композитор Југослав Бошњак за музичко и музичко-сценско стваралаштво, за друштвене и хуманистичке науке др Мирослав Перишић и Јелица Рељић, затим за природне и техничке науке Георг Џукић, Тања Д. Вуков и Милош Л. Калезић, проналазаштво Милош Милошевић и Бојан Лазић, за изузетно дело које представаља допринос развоју медицине проф. др Радован Богдановић и проф. др Недељко Радловић, а за рад или изузетне вредности појединца којима је дао значајан допринос развоју и унапређењу медицине проф. др Драгана Вујић.

Лауреати у категорији архитектура и урбанизам су архитекте Сања Ђорђевић и Весна Радовановић из Урбанистичког завода Београда, за пољопривреду Горан Танасковић из Младеновца, новинарство Велимир Павловић, образовање Маја Арсеновић, спорт Тијана Богдановић и за херојско дело Весна Клачар.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR