У току је Путујући сајам књига „Волим да читам“ у Гроцкој

0
NextWEB hosting

У Гроцкој је у току девети по реду Путујући сајам књига за децу под називом „Волим да читам”, који организује Центар за културу ове општине у сарадњи са водећим домаћим издавачима и основним школама са територије општине Гроцка.

Сајам књига je свој пут ка младим читаоцима започео дводневним гостовањем у школи „Илија Гарашанин” где се са књигама друже деца Гроцке и Бегаљице, а потом иде у сусрет ученицима у ОШ „Алекса Шантић” у Калуђерици, и завршава свој пут у ОШ „Никола Тесла” у Винчи, највећој основној школи у Србији.

Имајући у виду недовољан број књижара и оскудну понуду литературе и књижевности за децу и младе на територији општине Гроцка, Путујући сајам књига јеосмишљен као прилика да се деца лично упознају са богатим савременим издаваштвом, са циљем да им приближи књигу и негује читалаштво. Аутор Путујућег дечјег сајама књига „Волим да читам” који  траје од 2012. године је Зорица Атић, директорка Центра за културу.

У оквиру овогодишњег сајма, којим се обележава и Светски дан књиге и ауторских права на територији општине Гроцка, своја издања деци у Гроцкој представљају бројни издавачи међу којима су Креативни центар, Публик практикум, Прополис плус, Еnco Book, Leo Commerce, Лагуна, Одисеја…

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

5 + 11 =