50.-te Gročanske svečanosti: Moto skup, Lukas, izbor za Mis, Van Gog, Garavi sokak, Big bend, Bekuta, Miroslav, Šarenica….

0
Organizacioni odbor 50. Gročanskih svečanosti

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Tradicionalne „Gročanske svečanosti“, koje ove godine beleže jubilej od 50 godina trajanja, održaće se od 26. jula do 2. avgusta praćene brojnim koncertima

Ovogodišnjoj manifestaciji prethodiće moto skup u organizaciji Gradske opštine Grocka i Moto kluba „Arhangel“, koji će trajati od 21. do 23. jula, a gde će biti upriličeni brojni rok koncerti popularnih bendova, kao i sve ono što prati ovakav veliki događaj koji je namenjen mladima.
Na sastanku organizacionog odbora koji je održan pre dve nedelje, donet je i konačan program ovogodišnjih jubilarnih 50. „Gročanskih svečanosti“. Ovim povodom kontaktirali smo predsednika Organizacionog odbora Svečanosti Stefana Dilberovića, koji nam je otkrio detalje ovogodišnje manifestacije.
Centralni događaj, svakako će biti koncert Ace Lukasa koji se održava 29. jula na stadionu FK „Dunavac“, a koji će zasigurno biti pravi spektakl, obzirom na to da se očekuje ogroman broj posetioca.
Na samom otvaranju 26. jula, uz predstavljanje folklornih ansambala sa naše opštine, očekuje nas fantastičan koncert najboljih trubača u Srbiji, orkestar „Big bend“ Dejana Petrovića. Sutradan, 27. jula sledi koncert originalne grupe „Garavi sokak“, koji su trebali da nastupe prošle godine, međutim vremenski uslovi to nisu dozvolili.
Jedna od novina na ovim svečanostima biće Izbor za MIS 50. „Gročanskih svečanosti“, o čemu će javnost ovih dana biti detaljnije obaveštena. Kao što smo rekli, 29. jula očekuje nas pravi spektakl na stadionu FK „Dunavca“, dok nas 1. avgusta čeka i najveći rok događaj u Grockoj poslednjih decenija, a to je nastup „Van Goga“ u Gročanskoj čaršiji.
Završno veče 2. avgusta, na Svetog Iliju, obeležiće koncerti Miroslava Ilića i Ane Bekute, a tradicionalno se očekuje veliki broj takmičara na kuvanju riblje čorbe, gde se pripremaju vredne nagrade za najbolje kuvare.

„Ove godine potrudili smo se, kao organizacioni odbor, a uz svesrdnu podršku predsednika opštine Dragoljuba Simonovića, da ove jubilarne 50. Gročanske svečanosti proteknu u skladu sa veličinom događaja i jubileja koji obeležavamo. Malo je opština koje se mogu pohvaliti ovakvom tradicijom, tako da preduzimamo sve što je u skladu sa našim mogućnostima, da ove jubilarne svečanosti ostanu u lepom sećanju svim stanovnicima naše opštine. Ove godine očekujemo najznačajniji broj posetioca ikada, pa i ozbiljan profit koji će imati svi oni koji se bave kako ugostiteljskim, tako i drugim delatnostima u Grockoj“ – rekao je Dilberović za Grocka info portal.
Pored ovih događaja očekuju nas i „Žikina šarenica“, dečiji dan, etno dan, oldtajmeri, rolerijada, sportski događaji i takmičenja, sajam poljoprivrede, raznovrsne izložbe i tribine, likovna kolonija, izbor za najbolju rakoiju kajsijevaču, takmičenje u gađanju glinenih golubova…
Ulaz na sve koncerte i događaje biće besplatan.

Autor: Trale Miroljub Radojević

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR