Центар за културу Гроцка Вас позива да се пријавите: ТРЕНИНГ ЗА ИЗРАДУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКAТА

0
1411
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ТРЕНИНГ ЗА ИЗРАДУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА Центра за културу Гроцка „Пројектни језик активне заједнице 2017“ одржава се 27. и 28. маја, 3. и 4. јуна 2017. године у Ранчићевој кући.

Тренингом „Пројектни језик активне заједнице 2017“ планирана је обука за припрему конкурсне документације на отворене позиве за финансирање пројеката.
Сам процес аплицирања код различитих домаћих и ЕУ фондова је сложен, док се финансијска средства додељују искључиво детаљно испланираним и разрађеним пројектима по основу јасно дефинисаних критеријума евалуације.

Циљ тренинга је пружити полазницима основна знања о процесу израде предлога пројекта, као што су дефинисање друштвеног проблема који се жели решити пројектом, дефинисање циљева, циљне групе и корисника пројекта, разрада активности, израда буџета, формирање партнерстава, упознавање са Е-апликацијом за европске програме.

Коме је тренинг намењен?
Тренинг је намењен запосленима у школама, локалној самоуправи, представницима институција, цивилног и приватног сектора, физичким лицима која желе да се упознају са методологијом израде пројеката. Тренинг се препоручује особама које немају искуства у писању пројеката или желе да обнове своје знање.
Трајање тренинга: 4 дана (током два викенда), мај-јун 2017. године
Датум одржавања тренинга: 27. и 28. мај, 3. и 4. јун 2017. године.
Време тренинга: од 10:00 до 13:00, и од 14:00 до 17:00 часова
Локација: Центар за културу Гроцка, Мајевичка бр. 9 у Гроцкој (Ранчићева кућа).

Организатор тренинга: Центар за културу Гроцка, установа културе општине Гроцка. Своју основну делатност реализује у широком пољу савремене културе, кроз организацију изложби, концерата, креативних радионица, дискусионих програма, манифестација… Центар за културу своје богате програмске и пројектне активности реализује самостално или у сарадњи са другим културним и образовним институцијама, као и цивилним сектором. Седиште установе је Ранчићева кућа, споменик културе од великог значаја за РС.

Тренинг воде:
– Дејана Балтес: Координаторка Канцеларије за младе Града Суботице. Мастер омладинска радница на Универзитету у Новом Саду. У оквиру програма „Млади у Акцији“/“Ерасмус+“, активно се бави координисањем интернационалних волонтера ЕВС програма, вођењем и креирањем омладинских размена као и реализацијом интернационалних тренинга. Водила је фокус групе и активно доприносила изради нацрта Локалног акционог плана у Суботици. Од 2011. активно учествује у изради и евалуацији пројеката Ерасмус+ програма. Чланица је тренерског тима КОМС-а и Фондације Темпус Београд.
– Бојан Милосављевић: Позоришни редитељ и МА политикологије на модулу јавне политике, Факултет политичких наука у Београду. Дизајнирао и координирао неколико међународних и ЕУ пројеката, за програме ЕАЦЕА извршне агенције Европске комисије и МАТРА програм Краљевине Холандије. Учествовао у двадесетак пројеката међународне сарадње у оквиру разноврсних програма. Ради као пројектни менаџер за различите организације и институције.

Радни материјал: сваки учесник/ца добија материјал о процесу израде предлога пројекта у електронском облику.

Котизација: 3.000 дин (1.500 динара по викенду). Напомена: вредност тренинга по особи је 12.000дин, при чему Установа субвенционише ¾ износа.

Пријаве (попуњен формулар у наставку) слати маилом на centargrocka@gmail.com, са назнаком „За пројектни тренинг 2017“.

Додатне информације:
Особа за контакт: Даница Трајковић, 064 64 23 688
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21

——————————————————————–
ТРЕНИНГ ЗА ИЗРАДУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА
Центар за културу Гроцка
27. и 28. мај, 3. и 4. јун 2017.
——————————————————————–

ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ о полазнику:
Име и презиме:
Организација:
Образовање:
Контакт телефон:
Контакт маил:
Искуство у писању пројеката:
Мотивација за учешће на тренингу:
——————————————————————–
*Молимо Вас да одговоре пошаљете на е-маил адресу Центра за културу Гроцка centargrocka@gmail.com са назнаком „За пројектни тренинг 2017“.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR