ДЕЦА ЗА ДЕЦУ: Дечје представе премијерно у Врчину, Калуђерици и Гроцкој

0
1504
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Едукативни програм „Позоришне ствараонице“ Центра за културу Гроцка представља рад дечјег позоришта и премијере три представе настале у тромесечном пролећном циклусу 2017, а које ће се одржати у понедељак 22. маја и уторак 23. маја на територији општине Гроцка са следећим распоредом:

– понедељак 22. мај у 11.20 сати, ОШ „Св. Сава“ у Врчину,

– уторак 23. мај у 12 сати, Ранчићева кућа, Центар за културу Гроцка у Гроцкој,

– уторак 23. мај у 16 сати, ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици.

Тромесечни рад Позоришне радионице Центра за културу Гроцка у пролећном циклусу 2017. одвијао се у сарадњи са школама на територији општине Гроцка и имао је за циљ стварање свести о групи и тимском раду код сваког младог полазника и његову интеграцију у стваралачки круг енергије – путем групних и појединачних задатака.

Песме савремених српских песника намењене најмлађима послужиле су као материјал за рад на представама („Страшан Лав“, „Прича о малом прсту“, „Плави зец“, „Шта је на крају”, Д.Радовић, „Фифи“ Д. Лукић, „Сто Вукова“ Г.Витез). Након што су полазници савладали текст и интерпретацију, обликоване су сцене и ситуације од рецитација до инсценације.

Пролазивши кроз вежбе артикулације тела и говорног апарата, као први корак ка сценској експресији постизало се осећање „ослобађања” код полазника. У рад су уведени и објашњени основни појмови театарске уметности, као што су радња, сукоб, препрека, шлагворт…

У последњој етапи позоришног подухвата у оквиру обликовања мале представе, акценат је био на правилном изговору ,преносу информација  са сцене, унутрашњој радњи и подтексту.

ПРЕДАВАЧИ: 
Мариана Аранђеловић-глумица и Ненад Рајић-асистент за развој покрета

ОРГАНИЗАТОР И СУПЕРВИЗОР ПРОЈЕКТА: 
Центар за културу Гроцка и Тања Стикић, позоришни педагог.

*Захваљујемо својим партнерима у реализацији програма, основним школама у Врчину, Калуђерици и Гроцкој, на љубазности и сусретљивости којима су Позоришној ствараоници омогућили услове за рад.

Улаз је слободан. Добродошли!

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR