NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак разговарао са општинским...

Градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак разговарао са општинским руководством и Саветом родитеља из Бегаљице

0
1495
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Секретар Секретаријата за образовање и дечију заштиту града Београда Славко Гак посетио је данас градску општину Гроцка и том приликом одржао састанак са општинским руководством и Саветом родитеља ОШ „Иво Лоле Рибар“, из Бегаљице.

Испред руководства градске општине Гроцка састанку су присуствовали заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, чланови већа Живадин Митрић и Зоран Костић, као и директорка школе Драгана Пешић.

Повод данашњег састанка је информисање родитеља о почетку извођења радова на реконструкцији, адаптацији и санацији ОШ“ Иво Лоле Рибар“ у Бегаљици што је у надлежности Секретаријата за образовање и дечију заштиту, а која је изгорела пре 13 месеци и од тада није у употреби.

Секретар Секретаријата за образовање и дечију заштиту града Београда Славко Гак током састанка истакао је да је Секретаријат финанасирао  израду техничке документације за озакоњење објекта и израду идејног пројекта реконструкције, адаптације и санације  ОШ „Иво Лоле Рибар“, тако да је завршена техничка документација и добијено Решење о озакоњењу објекта.

У скалду са законским роковима и процедурама и након добијања сагласности на конкурсну документацију, спровешће се јавна набавка за избор извођача радова . Секретар  Славко Гаг истако је да се,  по завршетку јавне набавке,  може очекивати да радови на санацији школе почну почетком нове школске године, што значи у септембру текуће године.

Такође, договорено је да се следећи састанак одржи за месец дана, како би се Савет родитеља и локална самоуправа  од стране представника надлежног Секретаријата, обавестили о томе колико се одмакло  по питању решавања адаптације школе, а што је у интересу пре свега деце, али њихових родитеља и Општине Гроцка.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR