Међугенерацијско баштованско дружење у Ранчићевој кући

0
NextWEB hosting

У пространој башти Ранчићеве куће, споменика културе у Гроцкој, одржан је Међугенерацијски сусрет и еколошка радионица за сениоре из Београда и јуниоре из Гроцке. Баштованско дружење организовали су Центар за културу Гроцка и Геронтолошки центар Београда у сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин” из Гроцке, уз подршку Фондације Ана и Владе Дивац која је обезбедила материјал за радионицу.

Забава и дружење у природи за тридесетак јуниора и двадесетак сениора протекла је у заједничком раду – осликавању глинених саксија као и рециклираних саксија од пет амбалаже, а потом садњи и креирању икебана од цветница и сукулената прибављених из расадника градског зеленила. Икебане су „завршиле“ у учионицама школе „Илија Гарашанин“, како би ђаци оплеменили свој радни простор и уједно наставили бригу о биљкама које су сами засадили.

Међугенерацијском дружењу су присуствовали, сем представника Центра за културу, координатори Дневних клубова и социјални радници из Геронтолошког центра Београда, наставница из библиотеке школе у Гроцкој, као и представници Фондације Ана и Владе Дивац.

*Догађај је подржала Фондација Ана и Владе Дивац, која серијом манифестација обележава десетогодишњицу свога рада под слоганом „Славимо солидарност”, уз подршку ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

1 × two =