NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Одржани „Шантићеви дани“ у ОШ“Алекса Шантић“, у Калуђерици (ФОТО+ВИДЕО)

Одржани „Шантићеви дани“ у ОШ“Алекса Шантић“, у Калуђерици (ФОТО+ВИДЕО)

0
1563
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Десети, јубиларни Фестивал дечјег књижевног стваралаштва „Шантићеви дани” , одржан је 22. маја, у 12 часова у Основној школи „Алекса Шантић” у Калуђерици.

Ова књижевна манифестација одржава се од 2007. године, у спомен на великог српског песника Алексу Шантића и његову поезију, а овогодишњи фестивал посвећен је  недавно преминулом књижевнику Раши Попову, који је отворио прве „Шантићеве дане”, дао им име и стваралачко надахнуће.

Програм је отворио директор школе Радивоје Миљић, а испред руководства градске општине Гроцка присуствовао је члан већа Владо Радовановић. Фестивал је  окупио значајне српске књижевнике као што су: Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Мошо Одаловић, Урош Петровић, Тоде Николетић, Бојан Љубеновић, Мирослав Кокошар.

Овом приликом  додељене су  и награде „Шантићево перо”  за текућу годину, али и јубиларне награде школама, менторима, образовним и културним институцијама и појединцима који су током деценије трајања фестивала награђивани и који су допринели неговању матерњег језика, угледу и афирмацији фестивала.

На фестивалу је  промовисан и Зборник награђених радова „Шантићево перо 2007–2017 – Где је живот?”, који је  приредила професорка српског језика др Душица Филиповић.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR