ПРВА НАГРАДА И ПРВО МЕСТО ЗА ОМШ ИЗ ГРОЦКЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

0
1554
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У уторак, 9. маја 2017. године, у МШ „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину наступила је екипа Основне музичке школе на 61. Републичком фестивалу музичких и балетских школа. Фестивал траје 6 дана, а такмичи се 64 средње и основне музичке школе.

            МИ СМО У КАТЕГОРИЈИ ОСНОВНИХ МУЗИЧКИХ ШКОЛА НАЈБОЉИ – ПРВА НАГРАДА, ПРВО МЕСТО!!! Такмичење се одвија у две категорије – екипа солиста, где сваку школу представља 4 кандидата и екипа камерног састава или оркестра.

            У првој категорији нашу екипу су представљали следећи ученици, који су извојевали фантастичне резултате:

  1. Јована Зуровац, 4. разред флауте, класа проф. Александре Стевановић, клавирски сарадник проф. Бојана Вујашковић – 1. награда (94.66 бодова)
  2. Лука Ђорђевић, 5. разред виолине, класа проф. Данило Недељковић, клавирски сарадник проф. Бојана Вујашковић – 1. награда (98 бодова)
  3. Милица Митровић, 5. разред клавира, класа проф. Милице Ковачевић – 1. награда (99 бодова)
  4. Стефан Лазаревић, 6. разред хармонике, класа проф. Драгана Станојевића – 1. награда (99 бодова)

            ПЛАСМАН ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ЈЕ 1. НАГРАДА СА 97.67 БОДОВА!

            У другој категорији – камерни ансамбли наступио је Трио „Долчистимо“ у саставу: Милица Јовановић, 3. разред виолине (класа проф. Ксеније Пејовић), Тијана Станић, 4. разред клавира (класа проф. Милице Ковачевић) и Јована Зуровац, 4. разред флауте (класа проф. Александре Стевановић) и освојиле су 1. награду (98 бодова)!

            Да је наступ наше школе био најзапаженији говори и податак да је сваки такмичар био пропраћен толиким овацијама да су морали, по 2 пута свако од њих, да изађе на бину да се поклони. То се на такмичењима ретко дешава. Након наступа наше екипе, жири је изашао из сале како би честитао наставницима, ученицима, а и директору школе.

            Све наведено је резултат једног доброг тимског рада, талента, вежбања, подршке свих наставика, а пре свега родитеља, јер без четвороугла ученик-наставник-родитељ-школа нема успеха, радости, среће и добрих резултата. А ми смо институција која то све поседује и зато се из године у годину све више истичемо.

            Жири Републичког фестивала је састављен од 7 еминентних професора из музичких школа Србије, тако што њих бира Председништво Заједнице музичких и балетских школа, увидом у њихове радне и професионалне биографије: Мелита Мироновић (професор клавира у МШ ’’Јосиф Маринковић’’, Зрењанин) Александар Поповић (професор хармонике у МШ ’’Владимир ЂорĊевић’’, Београд), Сања Трајковић (професор флауте у ОМШ ’’Станислав Бинички’’, Београд), Тамара Марковић (професор соло певања у МШ Суботица), Мила Величковић (професор хорне у МШ ’’Мокрањац’’, Краљево), Ксенија Пејовић (професор виолине у ОМШ Гроцка) и Стеван Јовић (професор гитаре у МШ ’’Михајло Вукдраговић’’, Шабац).

            Одабир 4 представника и 1 камерног ансамбла школе није лак. Да би се добила коначна екипа „А“, која ће представљати школу, претходи низ активности. Најпре спремити ученика обавезну композицију и остали део такмичарског програма. Затим, проћи низ преслушавања – од стручних већа до Наставничког већа, које бира најпре 8 најбољих. Након месец дана, опет се организује аудиција на којој Наставничко веће од 8 кандидата бира 4 представника школе у соло категорији. Све је то огроман стрес како за ученике и наставнике тако и за родитеље. Али професионалност запослених у школи и одабир најбоље спремних кандидата који ће нас представљати као школу, увек се покаже као најбољи избор.

            Стога, хвала колективу на узајамној подршци, слози и заједничком раду. Хвала наставницима и ученицима који улажу угромне напоре при исцрпном свакодневном вишесатном вежбању, хвала родитељима што подржавају и улажу у своју децу и што нас све бодре и славе са нама наше успехе. Хвала колегама који не морају, а желе и крену са нама на такмичења како би подржали наставинке и ученике, а самим тим и своју школу!

            Хвала нашој општини Гроцка, која кад год је у могућности подржи наш рад, било кроз афирмисање наших ученика на разним манифестацијама и догађајима било финансијски кроз помоћ при оргабизовању одласка и боравка на такмичења.

            Још једном све честитке Јовани, Милици, Луки, Стефану, Милици и Тијани, као и наставницима Александри, Милици, Бојани, Ксенији, Данилу и Драгану на изузетним резултатима које су постигли!

 Директор школе        Мр Бранка Ивковић Петронић

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR