NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ВРЧИН: Весић и Симоновић обишли радове на асфалтирању пута ФОТО

ВРЧИН: Весић и Симоновић обишли радове на асфалтирању пута ФОТО

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градски менаџер Горан Весић и председник градске  општине Гроцка Драгољуб Симоновић обишли су данас  радове на путном правцу IIБ347 у Врчину, од ауто-пута до Авалског пута, који се асфалтира у дужини од 6 километра.

Заједно са њима радове су обишли директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић,  заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, заменик председника Скупштине градске општине Гроцка Владимир Трајковић, чланови општинског већа и директори јавних предузећа градске општине Гроцка, као и велики број грађана овог насеља.

Весић је том приликом истакао да је у питању инфраструктурни пројекат од изузетне важности за грађане овог дела општине Гроцка.

– Ради се о укупно шест километара пута – први део од ауто-пута до центра Врчина дужине 2,1 километар, који би требало да буде завршен до 20. јуна. Динамика радова другог дела, од центра Врчина до Авалског пута, дужине 3,9 километара, зависиће од брзине увођења гаса – прецизирао је Весић.

Он је додао да Град Београд у Врчину ради тротоаре, за шта је издвојено шест милиона динара, док су „Путеви Србије” за шест километара пута издвојили око 80 милиона динара.

– У октобру прошле године у Врчину је урађена деоница пута од центра до Смедеревског пута, за шта су „Путеви Србије” издвојили 50 милиона динара. Такође, на ауто-путу може да се види да је постављена заштитна ограда од буке, укупне дужине 2,6 километара. Укупна дужина постављене заштитне ограде за буку у Београду износи 3,6 километара, али је то тек почетак онога што ће у Београду бити урађено у вези с тим – додао је градски менаџер.

Према његовим речима, после дуго времена, захваљујући општини Гроцка и председнику, људи из овог дела Београда могу да кажу да о њима неко брине. Наша политика је, навео је градски менаџер, да више улажемо у приградске општине које су до сада биле запостављене.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић у изјави за медије нагласио је да улагање у инфраструктурни развој градске општине Гроцка представља резултат изузетне сарадње локалне самоуправе са градском влашћу, будући да општина Гроцка по први пут после 15 година има могућност да улаже у капиталне инвестиције, а све у циљу стратешког развоја општине Гроцка.

– После 47 година овај пут ће бити реконструисан. Није питање само радова већ и брзине којом се изводе, јер су у прошлости деонице сличне дужине рађене и дуже од годину или две. За годину дана доста смо урадили по питању развоја путне инфраструктуре. У прошлој години, у сарадњи са Градом Београдом, урадили смо више од 30км новог асфалта и више од 40 км атарских путева. Истим темпом наставићемо и ове године, јер планирамо да урадимо око  40 км новог асфалта и око 50км атарских путева –  истако је председник Симоновић.

Он је додао да ће локална самоуправа настојати да реши приоритетне проблеме, а  све у интересу грађана општине Гроцк и да очекује да се  и до краја следеће године реше  највећи  проблеми  када је путна инфраструктура  општине у питању.

– У току ове године почеће изградња школе у Лештанима, припрема се пројектна документација за изградњу канализационе мреже у Врчину,  Клуђерици и делу насеља Лештане, а потом и осталим насељима на територији општине Гроцке. Циљ нам је да у Умчарима и Врчину отворимо општинску испоставу, попут оне у Калуђерици. Такође, у току су радови на деоници пута Гроцка-Заклопача, што је стратешки важан пут за повезивање насеља на нашој општини са ауто-путем. Могу слободно рећи да је измештањем наплатне рампе Врчин постао уже језгро Београда, а ускоро се отвара и компанија ИКЕА, где ћемо посебно радити на уређењу путева и увођењу нових градских линија, како би грађани брзо стизали до ове велиике компаније- рекао је предсеник Симоновић, додајући да је на територији општине Гроцка знатно побољшана комунална делатност и услуга одношења смећеи  и да је сигуран да ће општина Гроцка ускоро бити најчистија општина у београдском региону.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR