ЗЛАТНА МЕДАЉА ИСИДОРИ ОСТОЈИЋ НА ЕВРОРЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ТЕМИШВАРУ

0
1250
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Вишеструко награђивана виолинисткиња Исидора Остојић, ученица 3. разреда Основне музичке школе, у класи проф. Тијане Ђурић Љубичић, додала је још једно значајно признање у своју богату колекцију. На тек одржаном 11. Еврорегионалном такмичењу „Eugen Kuteanu“ у Темишвару, у конкуренцији 31 виолине из Мађарске, Румуније, Бугарске, Босне и Херцеговине и Србије, освојила је ЗЛАТНУ МЕДАЉУ И ПРВУ НАГРАДУ са освојених 100 бодова.


У ери која промовише вредности мултикултуризма кључ који отвара сва врата и универзални обик комуникације јесте музика. Еврорегионално такмичење „Eugen Kuteanu“ је прилика за афирмацију младих талената као и за повезивање различитих народа и народности између Србије, Румуније, Босне и Херцеговине, Мађарске и Бугарске. Посвећено чувеном румунском композитору Eugen Kuteanu, ово музичко надметање млади музичари много цене јер представља важну прекретницу за њихову промоцију и афирмацију. У питању је престижно еврорегионално такмичење виолиниста на коме је наша Исидора освојила, не само најважнију награду стручног жирија, већ и симпатије публике.


Такмичење је трајало три дана (од 12. до 15. маја 2017. године), а наша млада виолинисткиња је, уз клавирску сарадњу наставнице Марије Васић, имала прилику да засвираја у концертој сали „Мihai Perian“, националног колеџа уметности „Ion Vidu“ у Темишвару, са ког је донела лепе утиске, речи хвале и истакла да је свирати у таквом амбијенту за њу било од великог значаја. На овом престижном такмичењу представила се следећим програмом: Комаровски: Етида Де- дур, Данкл: Варијације на Пачинијеву тему и Аколај: Концерт 1.став


Младе европске музичке наде оцењивао је осмочлани међународни жири, састављен од реномираноих професора са музичких академија:
1. Проф. Универзитета Др. – Ortensia Miclea – Темишвар
2. Проф. Др. Elena – Victorica Mihaies – шеф катедре виолине националног колеџа Темишвара
3. Проф. Др. Adrian Mardan – национални колеџ Темишвар
4. Проф. Емоке Huszar – Универзитет Сегедин – Мађарска
5. Проф. Др. Andrea Bozoki – . Универзитет Сегедин – Мађарска
6. Проф. Andriana – Haini Toader – Национални колеџ Темишвар
7. Проф. Simona Ratiu – Национални колеџ Темишвар
8. Проф.Tijana Đurić Ljubičić – Основна музичка школа Гроцка
Након Исидорине интерпретације наведеног програма стручни жири је упутио све похвале наставници Тијани и све честитке Исидори.


Надамо се да ће након Исидориног успеха у Темишвару, локална заједница, суграђани и предузетници препознати огромну музичку надареност како Исидоре тако и других ђака Основне музичке школе, и убудуће нас финансијски подржати како би наши таленти лакше одлазили на престижна такмичења и мерили снаге са другим европским и светским виртуозима.


За постизање овако импозантног резултата потребно је много рада, труда, вежбања, залагања и одрицања те још једном честитамо „триу“ у саставу Исидора Остојић, наставница Тијана и наставница Марија

ПРВА НАГРАДА И 100 БОДОВА ИСИДОРИ ОСТОЈИЋ НА ЕВРОРЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ТЕМИШВАРУ Вишеструко награђивана виолинистк…

Posted by Osnovna Muzička Škola on уторак 16. мај 2017.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR