NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ГРОЦКА: У плану асфалтирање и уређење спортског терена на Дунавском кеју

ГРОЦКА: У плану асфалтирање и уређење спортског терена на Дунавском кеју

0
NextWEB hosting

Грaдска општина Гроцка може се похвалити  да северни део њене територије излази на реку Дунав дужином од 24 километра, па је самим тим Дунав један од најважнијих и најтрактивнијих туристичких потенцијала наше општине.

У самој Гроцкој, на обали Дунава налзи се шеталиште, у које на жалост годинама није улагано, а његов потецијал није искоришћен на прави начин.

Садашње општинско руководство, на челу са председником Драгољубом Симоновићем, препознало је потребу, али и приоритетност уређења Дунавског кеја у Гроцкој, како би тај простор коначно добио изглед какав заслужује.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, заједно са предсеником Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовићем и извршним директором Јавног предузећа за развој градске општине Гроцка Радосавом Стојановићем , обишао је Дунавски кеј како би се на лицу места договорили шта је све потребно урадити и на који начин приступити реализацији овог проблема.

Овом приликом председник Симоновић је истако да ће ускоро кеј у Гроцкој бити преуређен и да ће грађани Гроцке, а наручито омладина бити у прилици да ужива у спортским теренима који ће бити изграђени.

  • На Дунавском кеју у Гроцкој реновираће се постојећи терени за одбојку и кошкару, а у урадиће се и нов терен за фудбал. Око спортских терена поставиће се рефлектори, а урадиће се и нова ограда. Такође, урадиће се замена свих постојећих канделабера на шеталишту на обали Дунава, али и на Грочици, у парку код цркве и дечијем парку у занатском центру, као и у центру Гроцке.Улица 19. октобар која води до Дунавског кеја биће реконструисана, а паркинг за посетиоце кеја биће асфалтиран, као и приступни пут- истако је председник Симоновић.

Председник Симоновић додао је да ће локална самоуправа наставити да инвестира и у друга насеља на територији градске општине Гроцка, како би насеља била уређена ,чиста и задовољавала потребе својих становника.

– Планирамо да у наредном периоду уредимо центре у Месним заједницама на нашој општини, где ћемо поставити жардињере са цвећем и обновити уличну расвету- рекао је Симоновић.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

eighteen − eight =