NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ГРОЦКА: У плану асфалтирање и уређење спортског терена на Дунавском кеју

ГРОЦКА: У плану асфалтирање и уређење спортског терена на Дунавском кеју

0
2561
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Грaдска општина Гроцка може се похвалити  да северни део њене територије излази на реку Дунав дужином од 24 километра, па је самим тим Дунав један од најважнијих и најтрактивнијих туристичких потенцијала наше општине.

У самој Гроцкој, на обали Дунава налзи се шеталиште, у које на жалост годинама није улагано, а његов потецијал није искоришћен на прави начин.

Садашње општинско руководство, на челу са председником Драгољубом Симоновићем, препознало је потребу, али и приоритетност уређења Дунавског кеја у Гроцкој, како би тај простор коначно добио изглед какав заслужује.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, заједно са предсеником Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовићем и извршним директором Јавног предузећа за развој градске општине Гроцка Радосавом Стојановићем , обишао је Дунавски кеј како би се на лицу места договорили шта је све потребно урадити и на који начин приступити реализацији овог проблема.

Овом приликом председник Симоновић је истако да ће ускоро кеј у Гроцкој бити преуређен и да ће грађани Гроцке, а наручито омладина бити у прилици да ужива у спортским теренима који ће бити изграђени.

  • На Дунавском кеју у Гроцкој реновираће се постојећи терени за одбојку и кошкару, а у урадиће се и нов терен за фудбал. Око спортских терена поставиће се рефлектори, а урадиће се и нова ограда. Такође, урадиће се замена свих постојећих канделабера на шеталишту на обали Дунава, али и на Грочици, у парку код цркве и дечијем парку у занатском центру, као и у центру Гроцке.Улица 19. октобар која води до Дунавског кеја биће реконструисана, а паркинг за посетиоце кеја биће асфалтиран, као и приступни пут- истако је председник Симоновић.

Председник Симоновић додао је да ће локална самоуправа наставити да инвестира и у друга насеља на територији градске општине Гроцка, како би насеља била уређена ,чиста и задовољавала потребе својих становника.

– Планирамо да у наредном периоду уредимо центре у Месним заједницама на нашој општини, где ћемо поставити жардињере са цвећем и обновити уличну расвету- рекао је Симоновић.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR