Наступ мађарског џипски-свинг квартета Canarro у Ранчићевој кући 23. јуна

0
1224
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу општине Гроцка публика  ће и овог лета имати прилику да види и чује уметнике из Европе.

Музичку башту у Ранчићевој кући ове године обогатиће и наступи два европски значајна бенда, квартета Canarro из Будимпеште који изводи мађарску верзију џипски свинга и наступа 23. јуна у 20.30 часова, а међу љубитељима џеза највећу пажњу изазива гостовање квартета Cortex из Норвешке 30. јуна.

Музика мађарског састава Canarro (Ранчићева кућа у Гроцкој, 23. јуна у 20.30часова) заснива се на традиционалном џипси џезу познатом као manouche swing који комбинован са мађарском варијантом џеза  евоцира добра стара времена и атмосферу  некадашњих кафеа Будимпеште. Особеност квартета је специфичан начин на који комбинује препознатљиви стил легендарног гитаристе Ђанго Реинарта  (Django Reinhardt) и класичан џез са зачином мађарске традиције.  

Canarro је више од бенда. Сачињава га група музичара и пријатеља који су уједно и професионални музичари чији је рад заснован на музичким основама традиције.  Чланови бенда Canarro заједно свирају преко 10 година, уз учешће на бројним европским фестивалима.

Музичка башта Центра за културу Гроцка током јуна, јула и августа месеца 2017. године на летњој сцени Ранчићеве куће и Грочанске чаршије“ у Гроцкој представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Музички програм установе обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору. Град Београд – Секретаријат за културу, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем средстава за финансирање.

Улаз на музичке догађаје је слободан, добродошли!

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR