Ранчићева кућа: „Цртежи и скулптуре“ Марка Кресоје уз Игора Чубриловића и групу „Бајке“

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Позивамо Вас да у петак, 16јуна 2017. године у 19 часова присуствујете отварању самосталне изложбе радова „Цртежи и скулптуре“ аутора Марка Кресоје, у галеријском простору Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој.
Од 20 часова у оквиру програма „Музичка башта“ у башти Ранчићеве куће наступиће састав Игор Чубриловић и група „Бајке“ (традиционални вокали и алтернативни звук).

Марко Кресоја цртежом и скулптуром уобличава и опредмећује друго лице света, оно у којем је стварност понекад изокренута и ишчашена. Његови радови су својеврсни уметнички израз времена у којем живимо и односа који у њему владају. Настали у протекле две године и базирани на хумору и маштовитости, радови Mарка Kресоје обилују подтекстом који произилази из личних и стваралачких промишљања и трагања.

Током вишегодишњег истраживања материјала, уметник се опредељује за дрво као основу на којој гради своју поетику. Из племенитог дрвета и у комбинацији са другим материјалима (метал, пластика, боја…) уметник твори духовите тродимензионалне представе фигура људи/животиња…“, наводи Марион Дедић, дипл. сликар.

Летња „Музичка башта“ Центра за културу наставља свој музички програм наступом Игора Чубриловића и групе БАЈKЕ у башти Ранчићеве куће у петак, 16. јуна са почетком у 20.30 часова. 

Игор и „Бајке” су релативно нов музички пројекат, остварен 2016. године са музичарима из Крагујевца и Београда, који доказује да је могуће комбиновати традиционално певање са савременим музичким изразом, уводећи старе песме у контекст савремене музике. Kомбинација гласова и електричне гитаре, традиционалног певања и дрона као експеримента звучи занимљиво, нарочито ако се зна да су Игору Чубриловићу, гитаристи, као инспирација за свирку у овом саставу послужиле – гусле. Пројекат Игор и Бајке је иницирала Kултурно-уметничка платформа „Лабуд“ која се бави новим културним изразима. Извођачи су Игор Чубриловић – гитара, ел. гудало, ефекти, Александра Kрстић и Соња Милошевић – вокали.

*Град Београд – Секретаријат за културу, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем средстава за финансирање.

  

Улаз је слободан, добродошли!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR