БЕГАЉИЦА: Кренули радови на реконструкцији школе „Иво Лола Рибар” ФОТО

0
3221
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Вршилац дужности секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на основној школи „Иво Лола Рибар” у Бегаљици, чија је санација започета прошле недеље након прошлогодишњег пожара. Обиласку радова присуствовали су и председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника општине Гроцка, Живадинка Аврамовић, чланови Општинског већа, Живадин Митрић и Зоран Костић, директорка ЈП За развој општине Гроцка, Ружа Мркић, директор ЈП „Водовод и канализација, Ђорђе Јевтић и  директорка школе „Иво Лола Рибар” Драгана Пешић.

Гак је представнике извођача радова – фирме „Јадран” и „Машинопројекта”, компаније која је задужена за стручни надзор, позвао да се стриктно држе рокова како би 250 ђака ове школе у септембру могли да се врате у своје клупе.

– Ово је велики посао, убрзали смо све процедуре, обезбедили новац и сада је све на извођачу радова. Очекујем да све протекне без проблема. Важно нам је да се не касни, али и да посао буде завршен квалитетно, да деца добију безбедну школу – рекао је Гак.

Вредност уговорених радова на санацији школе у Бегаљици износи 57,3 милиона динара. Извођач радова, фирма „Јадран”, има рок од 60 дана да заврши све предвиђене грађевинске и грађевинско-занатске радове и радове на свим инсталацијама.

– Проблема је било пуно, почевши од чињенице да школа није била легализована, па је административна процедура потрајала, али је сада све спремно за радове у пуном јеку – закључио је Гак обилазећи школу.

Основна школа у Бегаљици изгорела је у пожару 23. априла прошле године, а након захтева Секретаријата за образовање и дечју заштиту, Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије обезбедила је новац.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR