БЕГАЉИЦА: Кренули радови на реконструкцији школе „Иво Лола Рибар” ФОТО

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Вршилац дужности секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на основној школи „Иво Лола Рибар” у Бегаљици, чија је санација започета прошле недеље након прошлогодишњег пожара. Обиласку радова присуствовали су и председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника општине Гроцка, Живадинка Аврамовић, чланови Општинског већа, Живадин Митрић и Зоран Костић, директорка ЈП За развој општине Гроцка, Ружа Мркић, директор ЈП „Водовод и канализација, Ђорђе Јевтић и  директорка школе „Иво Лола Рибар” Драгана Пешић.

Гак је представнике извођача радова – фирме „Јадран” и „Машинопројекта”, компаније која је задужена за стручни надзор, позвао да се стриктно држе рокова како би 250 ђака ове школе у септембру могли да се врате у своје клупе.

– Ово је велики посао, убрзали смо све процедуре, обезбедили новац и сада је све на извођачу радова. Очекујем да све протекне без проблема. Важно нам је да се не касни, али и да посао буде завршен квалитетно, да деца добију безбедну школу – рекао је Гак.

Вредност уговорених радова на санацији школе у Бегаљици износи 57,3 милиона динара. Извођач радова, фирма „Јадран”, има рок од 60 дана да заврши све предвиђене грађевинске и грађевинско-занатске радове и радове на свим инсталацијама.

– Проблема је било пуно, почевши од чињенице да школа није била легализована, па је административна процедура потрајала, али је сада све спремно за радове у пуном јеку – закључио је Гак обилазећи школу.

Основна школа у Бегаљици изгорела је у пожару 23. априла прошле године, а након захтева Секретаријата за образовање и дечју заштиту, Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије обезбедила је новац.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.