NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
„Икеа“ уложила 10 милиона евра у приступне саобраћајнице ФОТО

„Икеа“ уложила 10 милиона евра у приступне саобраћајнице ФОТО

0
NextWEB hosting

Заменик градоначелника града Београда Андреја Младеновић и градски менаџер Горан Весић обишли су данас завршне радове на изградњи јавне инфраструктуре око робне куће „Икеа“ у Бубањ потоку, јер су данас приступне саобраћајнице прошле технички преглед.

С обзиром да се компанија „Икеа“ отвара на територији која делом припада градској општини Гроцка, а делом  градској општини Вождовац, радове су обишли и заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, директорка Јавног предузећа за развој градске општине Гроцка Ружа Мркић, началница одељење за општу управу и имовинско-правне односе Јованка Љуштина,  као и председник градске општине Вождовац Александар Савић са својим сарадницима.

Отварање компаније „Икае“ свакако ће допринети општинама Гроцка и Вождовац, будући да се само у овој години очекује око 2,5 милиона посетилаца, а већ у наредној преко пет милион, што ће допринети развоју привреде на овим просторима. Такође, до сада је ова компанија отворила своја врата за 400 нових радних места, а исто толико биће и у 2018. години.

Градска општина Гроцка, на челу са председником Драгољубом Симоновићем, а у сардњи са градском влашћу, приступила је санацији и реконструкцији путева на територији општине Гроцка који воде до компаније „ИКЕА“, како би грађанима обезбедила бржи и лакши приступ, увођењем нових линија градског превоза.

У изјави за медије заменик градоначелника Андреја Младеновић рекао је да градске општине Вождовац и Гроцка већ имају користи од овог пројекта, јер је већ пуштена у рад бустер-станица која ће побољшати ситуацију са водоснабдевањем.

– Водовод из Макиша је стигао до Болеча, биће повезано и Зуце, цела Kалуђерица, Ритопек и Лештане, што значи да ће добар део општине Гроцка бити снабдевен водом из фабрике воде која се налази у Макишу. Регионални водовод Макиш–Младеновац је капитални пројекат за Београд и на овај начин се у потпуности ставља у функцију. Након доласка „Икее“, сигурно ће се наставити са инвестицијама у овај део Београда – закључио је Младеновић

Он је додао да уговором који је „Икеа“ потписала са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда, овај познати међународни ланац робних кућа на себе је преузео финансирање изградње инфраструктуре. Ти трошкови су планирани у висини од шест милиона евра, али су већ сада достигли бројку од близу 10 милиона – рекао је Младеновић.

Градски менаџер Горан Весић је рекао да је вредност инфраструктурних радова око 1,2 милијарде динара, као и да је читав простор у власништву Града Београда.

– Урађено је преко два километра саобраћајница, три кружна тока, потпуно ново корито реке које је направљено на нивоу хиљадугодишњих поплава, скоро два километра нове јавне расвете, преко 5.000 метара водовода и канализације, а током наредних двадесетак дана биће завршено и око 60.000 квадратних метара зелених површина, које ће такође бити предате на управљање граду – рекао је Весић.

Он је додао да се приступ у преговорима са великим инвеститорима, према којем они граде приступну инфраструктуру, показао као исправан, као и да је добијена много већа вредност од онога што је била обавеза Икее да плати граду.

– Робна кућа Икеа биће отворена 10. августа, а пет дана раније кренуће јавни превоз. У договору са Икеом обезбедили смо линију која ће кренути са Бежаније, пролазиће кроз Земун и Нови Београд и у близни Арене излазити на ауто-пут. Фреквенција тих аутобуса ће бити око 20 минута и на тај начин ћемо грађанима омогућити да дођу до „Икее“. Очекујемо да у наредних пет година читава околина „Икее“ и све ливаде које сада видимо постану објекти попут овог – нагласио је градски менаџер Горан Весић.

гроцка.рс
 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

fourteen − 9 =