Лазар Новков и „Фрејм Оркестра“ у „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка

0
1530
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У башти Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе у Гроцкој, у петак 14. јула наступио је популарни новосадски састав „Фрејм Оркестра“ у оквиру програма ,,Музичка башта“ Центра за културу Гроцка. Након гостујућих састава из ширег региона, публика се сусрела са врсним домаћим музичарима који су присутнима такође пружили угођај за памћење.

Присутне је поздравила Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, евоцирајући значај Ранчићеве куће и богату историју Гроцке, а потом су се „Фрејм Оркестра“ представили публици кроз спој традиције класичарске музике са јасно израженим „зачинским“ утицајима танга и фолклорног наслеђа. Догађај је употпуњен несвакидашњом музичком сценом пред старим бунаром, коју многи описују као најлепши амбијент на отвореном. Светска музика, постмодерна, кабаре или етно тренд данашњице само су шири контекст у којем се креће музички израз шесточланог бенда окупљеног око ауторске личности хармоникаша и композитора Лазара Новкова.

„Фрејм Оркестра“ су Лазар Новков, хармоника и аутор музике, Владимир Ћуковић, виолинa, Милена Јанчурић, флаута, Синиша Мазалица, контрабас, Ненад Патковић, акустична гитара, Бранко Бошковић, бубњеви.

*Град Београд – Секретаријат за културу, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем средстава за финансирање.

Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу, 15. јула доноси вест о наступу Лазара Новкова и „Фрејм Оркестра“ у „Музичкој башти “ Центра за културу Гроцка и идиличном амбијенту баште Ранчићеве куће, споменика културе.

Велико хвала колегама из „Политике“ на простору коју посвећују културним догађајима у старој вароши крај Дунава.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR