Субота, 8. јул: Групна изложба „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“ уз наступ бенда „NAKED“ у Ранчићевој кући

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Позивамо Вас да у суботу, 8. јула у 20 часова присуствујете отварању III колективне изложбе радова стваралаца и уметника са територије општине Гроцка под називом „Стваралачка Гроцка 2017“ у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој. Након отварања изложбе, у оквиру програма „Музичкабашта“ установе наступа познати домаћи етно-џез састав Нејкид (Naked).

СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2017: „Ликовни програм Центра за културу Гроцка од 2015. године обогаћен је групном изложбом која није била заступљена у раду установе, а преко је потребна локалној средини. Oпштина Гроцка поседује изузетне културне потенцијале, при чему су укупно окружење и природне карактеристике изванредна инспирација уметницима који на њеном тлу живе и раде, или пак креативно проводе слободно време у летњем периоду. Шездесет и три излагача потврђују потребу и интересовање стваралаца за представљањем и признањем свога рада. Изложба обухвата разноврстан материјал, попут слика, цртежа, накита, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, ручног рада, дизајна текстила…“ наводи историчарка уметности Зорица Атић, аутор и кустос изложбе.

NAKED: Полазећи од jazz-a као основе, музика састава Naked спаја фанк, рок и етно елементе, стварајући енергичну фузију звука. Након три објављена албума и концерата широм света Нејкид се враћа у Гроцку. Нејкид је врхунски кор-бeнд из Београда чија музика почива на јединственом миксу глобалног урбаног грува, зачињеном балканском традицијом и џезом. Њихов корпулентан и жесток микс традиционалног музичког наслеђа Балкана са елементима свинга и фри џеза представља основу бескрајној потрази бенда за правим музичким идентитетом.

Улаз је слободан, добро дошли!

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR