NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ВРЧИН: Синоћ свечано отворен међународни фестивал фолклора „Крени коло“ ФОТО

ВРЧИН: Синоћ свечано отворен међународни фестивал фолклора „Крени коло“ ФОТО

0
NextWEB hosting

Mеђународни фестивал фолклора „Крени коло“, синоћ је свечано отворен на летњој позорници у дворишту Основне школе “Свети Сава” у Врчину, са почетком у 20 часова.

Генерални покровитељ овог традиционалног фестивала, о чему сведочи и то што се ове године обележава 30 година одржавања фестивала, је градска општина Гроцка, у сарадњи са Основном школом „Свети Сава“ из Врчина и предузећем “Еко Гроцка”.

Фестивал је свечано отворио председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је овом приликом истакао вредност ове манифестације, којавећ 30 година окупља ансамбле из земаља региона и кроз игру и песму на најлепши начин презентује културу и обичаје како Србије тако и других земаља.

Такође свечаном отварању присуствовали су и заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, која је уједно и председницаОрганизационог одбора ове из годину у годину све посећеније манифестације, чланови општинског већа, одборници у Скупштини градске општине Гроцка, директори јавних предузећа и установа и велики број грађана.

Публика је била у прилици да ужива у наступима ансамбала из Пољске, Словачке, Бугарске, Румуније, Републике Српске и Србије, који су својом игром и песмом ове вече учинили посебним.

Музички прогрм отворен је наступом културно-уметничког друштво „Стеван Штрбац“ из Врчина. Ово друштво обележава ове године 90 година свог постојања, а бројним наступима у земљи и свету истиче се као најуспешније културно-уметничко друштво на нашој општини. Затим су уследили наступи фолклорне групе “Надиграј ме” из Бугарске, фолклорног ансамбла “Баладеле Бистрице” из Румуније, дечијег ансамбла “Веселе ноте” из Пољске, фолклорног ансамбла “Чачина” из Словчке, као и културно-уметничког друштва “Дворови” из Републике Српске.

По завршетку музичког програма заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, испред Организационог одбора фестивала, чија је председница уручила је председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, директорки предузећа “Еко Гроцка” Марији Милановић, и директору ОШ”Свети Сава” Добрици Синђелићу захвалнице за допринос и помоћ при реализацији ове фолклорне манифестације. Такође, она је уручила пригодне поклоне синоћним учесницима програма .

Вечерашњи програм фестивала ће имати такмичарски карактер, уз наступе дечијих и извођачких ансамбала. Програм почиње у 19 часова, у дворишту ОШ “Свети Сава” у Врчину.

гроцка рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

2 + 11 =