Жирирање радова Ликовног конкурса „Моје окружење“ Центра за културу Гроцка

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Жирирање радова Ликовног конкурса „Моје окружење“ Центра за културу Гроцка
са темом „Културно наслеђе и природа“

У недељу, 9. јула, стручни жири у саставу мр Анамарија Вартабедијан, ликовна уметница, мр Ивана Живић, ликовна уметница, Марион Дедић, дипл. сликарка, обавио је жирирање/селекцију радова по Ликовном конкурсу установе Центар за културу Гроцка за групну изложбу дечјих радова „Моје окружење – културно наслеђе и природа“.

Групна изложба биће одржана у Ранчићевој кући током септембра месеца 2017. године у оквиру европске манифестације „Дани европске баштине“, а најуспелији дечји радови по одлуци стручног жирија биће праћени наградама.

Ликовни конкурс „Моје окружење – културно наслеђе и природа“ био је намењен различитим узрастима деце и младих са територије општине Гроцка. Аутор конкурса и кустос изложбе је Зорица Атић. дипл. историчар уметности.

Дани европске баштине су ове године у Србији у знаку теме „Културно наслеђе и природа“ која наглашава принцип неодвојивости културног и природног наслеђа. Манифестација промовише вредности културног наслеђа за друштво и наглашава важну улогу коју имају заједнице у управљању својим културним наслеђем и окружењем.

Циљ конкурса је подстицање деце и младих да упознају и истражују своје окружење, и на креативан начин прикажу сопствено виђење лепоте и вредности непосредног окружења у коме живе.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR