NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
(ФОТО) БЕГАЉИЦА: Весић и Гак заједно са општинским руководством обишли радове на...

(ФОТО) БЕГАЉИЦА: Весић и Гак заједно са општинским руководством обишли радове на реконструкцији школе

0
2201
NextWEB hosting
NextWEB hosting

 Пре месец дана је започета реконструкција Основне школе „ Иво Лола Рибар“ у Бегаљици и она ће упркос бројним проблемима са којима се извођачи радова сусрећу бити спремна за почетак нове школске године.

Градски менаџер Горан Весић и градски секретар за образовање Славко Гак обишли су данас радове на постављању новог крова заједно са председником Скупштине општине Гроцка Стефаном Дилберовићем,заменицом председника градске општине Гроцка Живадинком Аврамовић, чланом већа Зораном Костићем и директорком Јавног предузећа за развој општине Гроцка Рушком Мркић.

Градски менаџер Весић је овом приликом истакао да је школа у Бегаљици једна од настаријих школа на територији Београда, основана 1968. године, а ми немамо пуно институција које су старе и по 150 година, тако да је од велике важности да сачувамо традицију коју ова школа има. „Град Београд и Влада Републике Србије издвојили су 67 милиона динара без ПДВ-а за реконструкцију ове школе и похвалио бих компанију „Јадран“ која заиста ради овај посао сјајно и верујем да ће радови бити завршени у септембру, а да ће ђаци добити школу која ће бити уређена, нова, са потпуно новом опремом и која ће испуњавати све стандарде.“ истакао је Весић овом приликом.

Око ове школе имало је доста проблема од момента када се догодио пожар 23. априла 2016. године и сви су се потрудили да што пре буде реконструисана. „ Захвалио бих се градском менаџеру Горану Весићу који је имао разумевања за важност ове школе првенствено због 250 ђака који овде похађају наставу. Извођачи радова су имали доста проблема на које су наилазили али су их свакодневно у комуникацији са надзорним органима отклањали. Град Београд је издвојио 100 милиона динара за реконструкцију школа и то је нешто што је примарно како би деца имала све потребне услове. Када је општина Гроцка у питању у припреми је изградња школе у Лештанима, урбанистички план је усвојен, тренутно је на обради у Канцеларији за јавна улагања, док ће Министарство образовања донирати пројекат за изградњу нове школе. Средства за школу у Лештанима су обезбеђена и у првом кварталу следеће године почећемо са изградњом потпуно нове школе у Лештанима која ће се крајем ове године срушити.“ изјавио је градски секретар за образовање Славко Гак.

Морам да напоменем колико је важно за општину Гроцка и за грађане да се школа у Бегаљици што пре заврши. Градска општина Гроцка обезбедила је комплетан екстеријер школе, уредиће спортски терен, поставиће се нова ограда и уредиће се парк око школе. А што се тиче школе у Лештанима добра је вест што се укоро креће са изградњом новог објекта јер стари неиспуњава услове за боравак деце у њој.“ изјавио је преседник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR