Свечаном отварању ИКЕЕ присуствовало и руководство општине Гроцка (ФОТО)

0
2145
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Робна кућа Икеа „Београд Исток“, код Бубањ Потока, свечано је данас отворена у присуству председника Србије Александра Вучића.

Председник Вучић, генерални директор компаније Икеа за Југоисточну Европу Стефан Вановербекем, градоначелник Београда Синиша Мали, регионални директор за развој Икее Владислав Лалић и директор робне куће Владимир Мога, симболичним сађењем дрвета обележили су почетак рада робне куће.

Отварању Икее испред градске општине Гроцка присуствовали су председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић и заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом отварања Икее у Београду, да свако ко пролази аутопутем, а мора проћи поред ове робне куће, где год да иде, може видети да је Србија нормална и модерна земља, и да наставља таквим путем.

Председник Србије каже да је у свакој земљи где је дошла Икеа повећана потрошња и производња намештаја и да је оптимиста сто се тиче српских произвођача да ће се њихови производи наћи у глобалној понуди шведске компаније. и изразио је уверење да ће њеним доласком производња намештаја у Србији да напредује, а не да назадује.

Председник Србије рекао је данас, пред отварања Икее, да је узбуђен што после 25 година отвара робну кућу шведског концерна у Београду и да то показује да је Србија вредна земљам а најавио је да Икеа планира да отвори још једну робну кућу у српској метрополи.

После састанка са руководиоцима шведске компаније, одржан је и доручак којим се Икеине робне куће традиционално отварају, а гостима се, током доручка, обратио председник Вучић рекавши да је поносан што може да се обраћа у име Србије.

Генерални директор Икее за југоисточну Европу Стефан Вановербеке изјавио је данас да та компанија жели да допринесе бољем стандарду српског друштва.

„У Србију нећемо донети само сјајне цене већ желимо да допринесемо бољем стандарду српског друштва“, казао је Вановербеке после разговора са председником Србије Александром Вучићем пред отварање Икеине робне куће.

Генерални директор ИКЕА компаније за југоисточну Европу Стефан Вановербек изјавио је данас да су цене у робној кући која је данас отворена у Београду ниже него у региону, као и да ИКЕА има велика очекивања с обзиром да расте куповна моћ у Србији.

На питање да ли очекује да више српских произвођача ради за Икеу казао је да је Икеа један бренд за који ради више компанија и да очекује да се прошири број произвођача из Србије, али да је за сада рано давати податке о томе.

Отварање робне куће Икеа пуно ће утицати и на развој градске општине Гроцка. Поред тога што ће се одразити на инфраструктурни развој, Икеа ће привући и друге велике инвеститоре у овом делу наше општине, а то значи отварање нових радних места.

гроцка.рс

Више на: http://www.grocka.rs/ikea-otvorila-prvu-robnu-kucu-u-srbiji/

Posted by Грочански Гласник on четвртак 10. август 2017.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR