Vrčinci bi mogli da se kupaju u akva parku?: „Turci bi akva park kod Bubanj Potoka, a Ikea…“

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beograd — Gradonačelnik Beogada Siniša Mali kaže da će Ikea graditi tržni centar pored robne kuće u Bubanj Potoku a da su Turci zainteresavani da blizu naprave akva park

 
Foto: Grad Beograd

Takođe, Kaufman i Bauhaus su zaintresovani za svoje objekte kod Bubanj Potoka, prenosi Blic.

Mali je istakao da pontencijalni investitori, od trenutka od kada je za postavljen kamen temeljac za robnu kuću Ikee kod Bubanj Potoka, pokazuju ogromno interesovanje za taj deo grada. 

„Bilo je reči o izgradnji ritejl parkova, a razgovrali smo i sa investitorima iz Turske koje je zanimala izgradnja akvaparka“, otkriva Mali. 

On je istakao da je Bubanj Potok bio poznat po pijaci automobila i staroj naplatnoj rampi, a da sada postaje ozbiljna privredna zona. 

Dodaje da je Ikea simbol trogodišnjih napora da se od prestonice napravi moderan grad i evropska metropola. 

„S obzirom na to da je Ikea uradila i ozbiljnu infrastrukturu koja podrazumeva dva kilometra nove saobraćajnice, most preko Zavojničke reke, kružne tokove, vodovodnu i kanalizacinonu mrežu, drugi investitori sada imaju velike pogodnosti“. 

Ističe i da je detaljan plan regulacije obuhvatio 140 hektara zemlje. 

Kako kaže, poznato je da dolazak Ikee u svakoj zemlji znači brži komercijalni razvoj prostora oko robne kuće. 

„Upravo zato se nadamo da će oni svoju drugu robnu kuću napraviti u zoni ka aeordormu ‘Nikola Tesla’ kako bismo razvili i taj deo grada. Važno je da imamo ovakve investitore i sadržaje u opštinama na obodima grada kako bi se ceo Beograd ravnomerno razvijao. To naravno znači i više radnih mesta, što nam i jeste prioritet“, rekao je Mali. 

Utisak je da je beogradska Ikea lepša i modernija od onih u komšiluku, Solunu, Zagrebu, Budimpešti…“Bio sam u Ikei u Budimpešti i mislim da nisam subjektivan kada kažem da je objekat u Beogradu neuporedivo lepši, moderniji i prostraniji“, naveo je Mali. 

U Ikei ne kriju nameru da se uz robnu kuću razvije ritejl park i najavljuju da će odluku o tome doneti do kraja ove godine. 

„Mi smo još ranije izgradili i finansirali plan detaljne regulacije za celokupnu oblast Bubanj Potoka i time napravili osnov za dalji komercijallni razvoj tog dela Beograda. Ritejl park bi trebalo da ima oko 40.000 kvadratnih metara i u pitanju je investicija vredna između 60 i 70 miliona evra, a otvorilo bi se dodatnih 400 radnih mesta“, rekao je regionalni direktor za razvoj Ikee u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić. 

Naveo je da je Ikea kupila 31 hektar zemlje, da se robna kuća sa svim pratećim sadržajima prostire na 14 hektara, dok je ostatak placa planiran za dalji komercijalni razvoj.

B92

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR