ЗАТВОРЕНЕ ЈУБИЛАРНЕ 50. „ГРОЧАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ“ УЗ ПРИСУСТВО НЕЗАПАМЋЕНОГ БРОЈА ПОСЕТИЛАЦА (ФОТО+ВИДЕО)

0
3164
NextWEB hosting
NextWEB hosting

На прелепом Дунавском кеју у Гроцкој, у присуству близу 10.000 људи, синоћ су свечано затворене јубиларне 50. „Грочанске свечаности“, које је у десетак дана посетило више од 50.000 посетилаца.
Традиционално, највећа пажња публике била је посвећена избору за најбољу рибљу чорбу, јер све заправо од тога и почело – од „Златног котлића“, који је први пут организован 1967. године на чувеном Топољаку. Синоћ је дуж кеја у Гроцкој било постављено 62 котлића, иза којих су се видела озарена лица такмичара кроз сјај ватре и најлепше мирисе свеже припремљене рибе. Свима су инспиративне биле награде, јер је ове године, за јубилеј, прва награда за рибљу чорбу била скупоцени моторни чамац „Биг фут“, који је био изложен на кеју.
Мајсторе у припреми рибље чорбе поздравили су обиласком екипа и срдачним ћаскањем председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић.
Програм затварања „Грочанских свечаности“ почео је извођењем химне „Боже, правде“, коју је отпевала Ања Михајловић, тринаестогодишња девојчица, чланица певачке групе „Србија 011“ из Заклопаче, која је на недавно одржаном интернационалном такмичењу солиста у граду Јаши у Румунији, освојила прво место, у конкуренцији такмичара из 21 земље.
Част да пригодним обраћањем својим суграђанима и њиховим гостима, свечано затвори 50. „Грочанске свечаности“, како и доликује, припала је првом човеку општине Гроцка, Драгољубу Симоновићу, неуморном неимару и ентузијасти, који својим прегнућем чини све да, како је нагласио, „Гроцка постане синоним лепоте, чистоће и развоја у београдском округу.“ Председник општине Гроцка је изразио задовољство што су „Грочанске свечаности“ ове године, са бројним и разноврсним програмима, те отварање новог симбола града – прелепе скулптуре „Грочанка“ на чаршији, нешто што ћемо неговати и оставити и за наредна поколења, баш као и путеве, који се раде и који ће на најбољи начин повезивати сваки део општине Гроцка.
Министар Стефановић је рекао да га радују и километри путева који су изграђени, и нове школе у општини Гроцка, али да га још више радује брига о људима, која је очита кроз дружење на оваквим манифестацијама и импресиван скуп љубитеља Дунава и котлића.
– Ја нисам овде гост – радо и често долазим на разне манифестације, јер волим како ви славите живот и како се радујете, рекао је министар Небојша Стефановић.
Велико узбуђење пред неколико хиљада посетилаца донело је проглашење првих троје најбољих „чаробњака“ рибље чорбе – жири је, очито, био на „мукама“ да одлучи ко су највећи зналци. У конкуренцији 62 екипе такмичара, (ревијални гости су дошли из Ердута), треће место припало је такмичарима из Лапова „Моравци 3“, који су се „борили“ са чак 5 котлића. Друго место освојила је београдска екипа ГСБ-а „Трола до бола“, а победник и нови власник прелепог моторног чамца је дугогодишњи угоститељ из Сремских Карловаца. Чамац из Гроцке пловиће – Дунавом!
Уз грандиозан ватромет са Дунава, раздрагана публика уживала је у сјајном концерту који су одржали истакнути естрадни уметници Ана Бекута и Мирослав Илић.

гроцка.рс

Видео можете погледати ОВДЕ

 






Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR