NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Погледајте промотивни туристички спот Градске општине Гроцка (ВИДЕО)

Погледајте промотивни туристички спот Градске општине Гроцка (ВИДЕО)

0
3044
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У жељи да се презентује богата и разноврсна туристичка и културна понуда градске општине Гроцка, сачињен је краткометражни спот, као један од видова промоције наше општине. Поред спота градска општина Гроцка израдила је и две брошуре које представљају штампани промотивни материјал предвиђен за презентацију на сајмовима туризма, туристичким организацијама и важним гостима.

Свако ко посети општину Гроцка увериће се да је реч о заиста атрактивној туристичкој дестинацији, коју краси река Дунава, воћњаци, као и вредни локалитети и историјски споменици.

Подручје београдске општине Гроцка атрактивно је за разноврсна улагања, понајвише у области пољопривреде, привреде, индустрије и туризма. Географски положај крај међународне реке, близина града Београда и Смедерева, плодно земљиште, демографска структура становништва, радна снага, повољни климатски услови и богатство културне баштине, даје изузетне услове за развој туризма, друмског и речног саобраћаја, трговине, воћарства, виноградарства и других привредних грана и делатности. Сам пејзаж варошице-панорама панонске низије, шумадијских брда и велике реке, а све надомак престонице, чине је привлачним местом, због чега је Гроцка давно названа „Малом Калифорнијом“. Гроцка је омиљена дестинација за излетнике, љубитеље реке и природе, до које се стиже аутопутем Београд-Ниш, железничком пругом Београд-Атина, магистралним путевима Београд-Смедерево-Источна Србија и Београд-Младеновац-Шумадија.

Локације које могу бити атрактивне и за потенцијалне инвеститоре јесу приобални појасеви у Винчи, Ритопеку и Гроцкој, као и три простране речне аде, које могу постати праве мале спортско-рекреативне оазе. Такође, богатсво културних и спортских садржаја, попут вредних локалитета и споменика културе, међу којима је чувено Археолошко налазиште у Винчи и изванредно народно неимарство Гроцке, и постојање атрактивних спортских клубова и удружења, говоре у прилог наменском улагању у културни и рекреативни туризам општине Гроцка. Изградњом пристана, адекватних пропратних објеката и организацијом постојеће понуде, могуће је покренути и регионални туризам, имајући у виду међународну реку Дунав и не велику удаљеност Гроцке од центра Београд.

Општина располаже и одличним условима за улагање у воћарство и виноградарство, будући да поседује идеалан географски и климатски положај у односу на шири регион. Са близу 24.000 хектара обрадивог земљишта, од којих је 90% под воћњацима, пружа одличне услове за улагања у овој области.

Туристичка понуда Гроцке је разнолика: од археолошког налазишта у Винчи, заштићене урбане целине Грочанске чаршије, манастира Рајиновац у Бегаљици, касноримске гробнице у Брестовику, Ранчићеве куће у Гроцкој, огледног добра Радмиловац до Дунавског кеја у Гроцкој.

Уколико се одлучите да Гроцку посетите у летњим месеима, имаћете прилику да у периоду од средине јула до почетка августа, уживате у традиционалној манифестацији „Грочанске свечаности“, уз богат и разноврсан програм.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић покренуо је иницијативу за израду брошура и промотивног спота како би представио туристичке и привредне потенцијале које општина Гроцка поседује. „Природа је према нашем животном простору била изузетно дарежљива и широке руке, а историјске околности су нам омогућиле да овде живимо и уживамо њена богатства. На нама је да будемо захвални и научимо да мудро користимо те предности, како бисмо живели срећније. Лепоте и потенцијале нашег окружења до сада нисмо могли да представимо на прави начин ни гостима, а ни себи самима. Због тога сам покренуо иницијативу за израду брошуре која ће представити само мали део нашег краја, али сасвим довољан да се заинтересујемо за његов развој. Пре свега ми сами, а потом и неки наши будући гости, сарадници и партнери, који ће можда баш овде пронаћи разлог да раде, улажу и живе, и да тиме заједно унапредимо могућности нашег дома.“ – истакао је председник Симоновић.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR