NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА из Сиднеја гостује у Гроцкој са представом „Нелина крила“

ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА из Сиднеја гостује у Гроцкој са представом „Нелина крила“

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Луткарско позориште из Сиднеја са представом „Нелина крила“ у петак, 29. септембра гостује у Гроцкој. Аустралијско луткарско позориште одиграће фестивалску представу у свечаној сали ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, а публику ће чинити најмлађи основци из две основне школе општине Гроцка, као и полазници Предшколске установе „Лане“ овог места.

Представи у Гроцкој ће присуствовати Њ.Е. амбасадорка Аустралије у Србији госпођа Џулија Фини (Julia Feeney) и председник општине Гроцка г-дин Драгољуб Симоновић.

Представа се реализује у сарадњи Центра за културу са Међународним фестивалом позоришта за децу у Суботици, а подршком Градске општине Гроцка и ОШ „Илија Гарашанин“. Већ четврту годину за редом Центар за културу Гроцка реализује сарадњу са овим значајним фестивалом. До сада су деца из Гроцке, захваљујући овој сарадњи, имала прилику да у свом месту погледају изведбе позоришта из Индије, Мексика и Канаде.

Представа Нелина крила је нежно истраживање дечијег сна о летењу. Нела воли да црта, а њени цртежи нас уводе у њену машту, где упознајемо летећа бића која живе у снегу, у пустињи, у мору и врту. Уз употребу лутака и позоришта сенки, Нела уз помоћ публике успева да нађе начин да полети. Представа је без текста и пропраћена снимљеном музиком и изванредним певањем солисткиње Сју Волас (Sue Wallace), једне од водећих луткарки у Аустралији. Представу реализују позоришни уметници Сју Волас и Стив Куп (Steve Coupe), који у Србији бораве како би наступили на Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици.

Представа траје 40 минута, и намењена је деци узраста 4-8 година.

Установа Центар за културу Гроцка велики број својих програма и садржаја посвећује управо деци и младима, којима су културни садржаји и културне размене најпотребнији.

Гостовањем представе из Аустралије, деца ће се упознати са делом аустралијске савремене културе.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR