U četvrtak počinje drugi sajam zimnice VIDEO

0
1329
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Drugi po redu sajam zimnice pod nazivom „Jesenja kuhinja“,  održava se 28. i 29. septembra,  u pešačkoj  zoni zaštićene ambijentalne celine „Gročanska čaršija“ u organizaciji gradske opštine Grocka, JP „Pijace i zelenilo“,  i Centra za kulturu Grocka, u cilju promocije prirodnog blaga u okruženju i tradicionalno pripremljene zimnice.

U okviru svečanog otvaranja 28. septembra od 10 sati, održaće se i tribina posvećena neolitskoj kuhinji uz prateću izložbu Dragana Jankovića, arheologa-kustosa iz Muzeja grada Beograda, etno-izložba Unije žena opštine Grocka posvećena trpezi u skupštinskoj sali GO Grocka, a program će upotpuniti učenici Osnovne muzičke škole u Grockoj. Takođe, profesori sa Poljoprivrednog fakulteta, održaće edukatvne tribine, gde će govoriti o načinu konzerviranja hrane i zdravoj ishrani.

Program podržavaju brojni pojedinci i udruženja sa teritorije opštine Grocka, tako da će ovom prilokom ribolovni klub „Dunavac“ na licu mesta spravljati pasulj i riblju čorbu, peći će se paprika, a najbolje dekorisan štanda i najukusniji džem po odluci stručnog žirija sačinjenog od – kuvara dobiće i vredne kulinarske nagrade u vidu kuhinjskog pribora.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR