БЕГАЉИЦА: Отворена обновљена школа (ФОТО+ВИДЕО)

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

У насељу Бегаљица данас је свечано отворена обновљена Основна школа „Иво Лола Рибар“, па се 250 ђака те осмолетке враћа у своје клупе.

Школа је у априлу прошле године изгорела у пожару, па су ученици ове школе,  у претходном периоду, наставу похађали у школи „Илија Гарашанин“, а у њену обнову уложено је 67 милиона динара, које је издвојила владина Канцеларија за јавна улагања.

Свечаном отварању школе присуствовали су министар просвете Младен Шарчевић,  градоначелник Београда Синиша Мали, председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, секретар Секретаријата за дечију заштиту и образовање Славко Гак и заменик председника Одбора за образовање, науку, технолишки развој Народне скупштине РС Љубиша Стојмировић.

Такође, свечаном отварању присуствовало је комплетно  руководство градске општине Гроцка, као и велики број суграђана и ђака, а у оквиру програма наступала су и културно-уметничка друштва из Врчина, Болеча и Винче и члан вокалне групе КУД „Србија 011“ из Заклопаче Ања Михајловић.

Обраћајући се присутнима , министар Шарчевић рекао је да је ове године око четири милијарде динара уложено у обнову 390 школа које , како је рекао, сада изгледају као и школа у Бегаљици, као потпуно нове а не реконструисане.

То је, додао је, сигнал и обавеза да наредне године буде урађено још више.

„Ово је само један од услова да деца у Бегаљици имају исте могућности као и деца у осталим другим деловима Србије“, рекао је министар.

Градоначелник Београда Синиша мали рекао је да је школа у Бегаљици сада једна од три најлепше школе у Београда и да је испуњено дато обећање о обнови школе.

Он је најавио да ће до краја овог месеца бити завршен пројекат за изградњу нове школе у Лештанима, а чија би изградња требало да почне у наредних неколико месеци.

„Општина Гроцка биће општина нових школа, рекао је Мали и додао да је Град ове године издвојио више од 100 милиона динара у обнову 90 школа“, нагласио је он.

Присутнима се обратила и директорка Основне школе „Иво Лола Рибар“ , Драгана Пешић, која је овом приликом изразила велику захвалност свима који су допринели да бегаљичка деца добију најбоље услове за похађање основог образовања.

Инaче, школа је потпуно обновљена и добила је савремену опрему, а по први пут од изградње школе, ђаци ће имати и малу фискултрну салу.

Општина Гроцка, на челу са председником Симоновићем,  издвојила је средства за уређење  комплетног школског дворишта. Асфалтирано је школско двориште и спортски терен, урађено је уцевљење потока,  урађена је фасада на помоћним зградама, постављен мобилијар и посађен дрворед.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR