УМЧАРИ: У ОШ „Мића Стојковић“ одржан Сајам хобија (ФОТО)

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Дана 13. новембра 2017. године у ОШ „Мића Стојковић“ у Умчарима одржан је, по први пут, Сајам хобија у организацији Тима за професионалну оријентацију школе.  Сајам је осмишљен са циљем промовисања квалитетне употребе слободног времена, креативности, здравог начина живота, као и ширења интересовања ученика и усмеравања ка одређеним професијама.

Хол школе био је испуњен штандовима на којима су наставници школе, заједно са ученицима, представили производе свога рада – макете и моделе, фигурице од глине, пластелина и гипса, украсне предмете од рециклажних материјала, предмете израђене оригами техником, магнете од теста, специјалитете енглеске кухиње, ручно израђене традиционалне руске предмете и др. У оквиру Сајма одржане су и бројне пропратне активности: радионице, мини концерт ученика млађих разреда, такмичење у шутирању на кош, матине Музичке школе, изложбе занимљивих књига и дечјих литерарних и ликовних радова на тему „Мој хоби“. Позиву су се одазвала и Основна музичка школа Гроцка, Кошаркашки клуб „Гро-Баскет“ и Школа језика „Контекст“ који су својим активностима обогатили програм Сајма. Ученици, заједно са својим родитељима, шетали су од штанда до штанда, са великим интересовањем учествовали у радионицама и скупљали идеје о томе на који начин своје слободно време могу креативније употребити.

У ери мобилних телефона, рачунара и интернета, било је право освежење видети децу како се занимају за послове који захтевају мануелни рад, фину моторику прстију, координацију покрета и спој креативности и интелектуалног ангажмана. Узимајући то у обзир, можемо рећи да је Сајам био веома успешан.

                                                                                                                            Андријана Цветковић

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR