NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Весић и Симоновић обишли радове на асфалтирању улица у Врчину и Дражњу...

Весић и Симоновић обишли радове на асфалтирању улица у Врчину и Дражњу (ФОТО+ВИДЕО)

0
5061
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас са председником градске општине Гроцка Драгољубом Симоновићем обишао радове на асфалтирању улице Милите Церовца у Врчину и Београдске улице у Дражњу.

У наредна два дана биће комплетно асфалтирана улица Милета Церовца, а такође је договорено да се додатно асфалтира још 500 метара Годњачке улице како би се спојила са Штипском улицом и Рамницама. Ова улица је пре пар година добила и водоводну мрежу. Ове године је уложено 3 милиона евра у путну инфраструктуру на општине Гроцка и асфалтирано је преко 57 километара пута, насуто је 70 километара атарских путева, и наставиће се овим темпом и у наредном периоду.

Што се тиче Врчина асфалтирано је доста нових улица, насути су атарски путеви, опремљена је Основна школа, помагано је вртићу, урађен је дечији паркић у центру. Реконструисана је улица од ауто-пута до центра Врчина, а завршава се цео потез ка Авалском путу. Центар Врчина сада има тотално другачији изглед. Завршен је пројекат за пешачку зону у од Коџићеве радње до трафо станице.

У плану је да се следеће године реконструише Београдска улица и да се аутобуска линија 303 продужи до Икее. Уведена линија градског превоза број 70 која саобраћа до Икее која сада стаје на Траншпеду. Такође, ради се пројекат за каналзациону мрежу за цело насеље Врчин и за две године почеће се са реализацијом. Макиш 2 је на улазу у северни део општине, а ради се пројекат за Врчин, Заклопачу и Гроцку и 2019. године почеће се са грађевинским радовима, тако да грађани неће више имати проблем са притиском.

Насеље Дражањ је дуго времена било запостављано, али смо од скоро почели да улажемо у њега. Овај пут у дужини од 2,5 километра финансира Република Србија и он је од велике важности јер повезује општину Гроцка са општинама Младеновац и Сопот. У плану је да се овај пут настави са асфалтирањем од моста преко ауто-пута до наплатне рампе Мали Пожаревац, а такође је у плану да се асфалтира пут који спаја Дражањ са Малим Пожаревцем. Ускро ћемо завршити и атарски пут који спаја Дражањ и Пударце, а у наредном периоду по фазама ћемо урадити и пут од Дражња ка Икеи.

У Дражњу смо у потпуности реконструисали Основна школу и у оквиру ње отворићемо и вртић. Урадили смо и паркић за децу преко пута школе. Отворена је и Пошта у центру Дражња, а и плану је да реконструишемо и Дом здравља и Дом културе. У плану је изградња капеле на гробљу. У овом насељу су подељене канте за смеће и урађене нише за бацање пепела, али грађани још увек не плаћају одношење смећа и наплаћиваће се казне свима који не буду плаћали јер се смеће сада редовно односи.

Грађани могу увек да се укључе у одлучивање који пут ће се урадити али нису довољно активни по том питању, када орагнизујемо заједничке састанке дође јако мало људи, а ја желим да чујем мишљење од више њих о томе шта треба да се уради у Дражњу.

„Оно што је важно је да су грађани стекли поверење у садашње општинско руководство јер оно што обећамо то и урадимо, а такође никада није била боља сарадња између локалне самоуправе, Града Београда и Републике Србије. У ове 2,3 године ова сарадња је за пример како све треба да функционише и не треба да се заборави ни једно насеље на територији Града Београда. У складу са могућностима, чак и више од тога, покушавамо да решимо животна питања наших грађана.“ истакао је председник Симоновић.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR