Весић и Симоновић обишли завршне радове на асфaлатирању пута Пударци-Умчари (ФОТО+ВИДЕО)

0
4631
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и градски менаџер Горан Весић, заједно са председником ГО Гроцка Стефаном Дилберовићем и  руководством градске општине Гроцка обишли су данас завршне радове на санацији деонице пута која повезује насеља Пударци и Умчари.

Наиме, реч је о државном  путу, а радови се изводе на потесу од улице Народних хероја у Пударцима до Београдске улице у Умчарима, у дужини од 3.300 метара. У оквиру санације урађени су тротари и ивичњаци, а у току су радови на завршном слоју асфалта.

Приликом обиласка ове деонице пута, градски менаџер Горан Весић истакао је да је улагање у инфраструктурни развој наше општине резултат изузетне сарадње града Београда са руководством градске општине Гроцка.

-То само показује колико нам је важно да се развијају приградска насеља. Ми као Град Београд само преко Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда улажемо четири пута више новца годишње у приградска насеља него што је то било раније. Последње четири године улажемо око 420 милиона динара годишње, а у претходном периоду је улагано 100 милиона динара годишње. То је без “Београд пута“ и других наших предузећа која су такође повећала улагања у приградска насеља за сигурно четири до пет пута“, истакао је Весић.

Он је навео да је у разговору са грађанима договорио да се следеће године уради замена цевовода на потезу Пударци-Умчари.

Тај посао већ је предвиђен планом Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, рекао је он и додао да ће бити постављено три километра нових цеви.

„Општина ће активирати изградњу фабрике за прераду воде што значи да ће овај крај у наредних годину, годину и по дана по први пут имати стабилно водоснадбевање. Они се снадбевају из бунара и заслужују да имају стабилно водонадбевање и квалитетну воду“, појаснио је он.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић је изразио задовољство због радова на асфалтирању пута који спаја насеља Умчари и Пударци који, како је додао, није рађен 47 година.

-На територији наше општине данас ради 57 машина на различитим путним трасама. Поред тога што озбиљно улажемо у инфраструктурни развој, оно што се битно разликује од претходних времена јесте  брзина и темпо у извођењу радова, али и ефикасност у решавању приоритетних проблема, који доприносе бољем животу наших суграђана. У претходне две године до сада урадили смо око 65 км асфалта и око 70 км атарских путева, а у колико нам временски услови дозволе , до краја године планирамо да укпна дужина асфалираних путева и улица буде 70 километра- рекао је председник Симоновић.

Он је такође додао да су пред општинским руководством велики изазови и задаци , оцењујући да сарадња  општине Гроцка, Града Београда и Републике Србије никад није била боља.

– За следећу годину у плану је изградња фабрике за прераду воде у Умчарима, изградња комплетне водоводне мреже на потесу Умчари-Пударци, као и изградња водоводне мреже за насеље Камендол, што значи да ће становници јужног дела наше општине по први пут имати  технички исправну воду за пиће. Очекујемо да до краја године буде завршен систем Макиш 2 за северни део наше општине, а следеће године и у насељима Ритопек и Винча.  Радови на прикључењу  насеља Врчин, Заклопача и Гроцка очекују се  до краја следеће године, а прикључак на магистрални цевовод Макиш-Младеновац за јужни део општине  биће реализован до 2025. године- истакао је председник Симоновић.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR