БОГОЈАВЉЕЊЕ: Одржан састанак Организационог одбора „ЛИТИЈА И НАДМЕТАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ – ГРОЦКА 2018“

0
NextWEB hosting

Председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, који је уједно и председник Организационог одбора „Надметања за крст часни – Гроцка 2018“, одржао је данас састанак са члановима Одбора, како би се детаљно договорили о спровођењу манифестације, која се у Гроцкој одржава, већ шесту годину за редом.

Служба, у цркви Свете Тројице, у петак 19. јануара, служиће се од 8: 00 часова, а Богојављенска литија кренуће ка Дунавском кеју у 11:30.  Свечани програм на Дунавском кеју у Гроцкој почиње у 12:оо часова, а након тога уследиће пливање.

Ове године, у Надметању за крст часни, учествоваће 60 пливача, међу којима су  три храбре даме, које ће се равноправно надметати са момцима.

Као и сваке године, генарални покровитељ манифестације је градска општина Гроцка , на челу са председником Драгољубом Симоновићем , а  при организацији овог догађаја помогли су:

 1. ПДМ Агро фруит
 2. Сплав Скај
 3. Свечана сала Снежана
 4. Зам 89
 5. Књижара Бајка
 6. Аутолакирање Недић
 7. Цвећара Вишњин Цвет
 8. Кројачка радња Николић
 9. Златара Коак
 10. Златара Мијић
 11. Наутички клуб Дунавац Гроцка
 12. Фото Кинг
 13. Урбан Каубој
 14. Гронет
 15. Месо Маркет
 16. Феро Цоммерце
 17. Свибор
 18. Лекарска ординација ,,Павловић”
 19. Зоран Максимовић Макса
 20. Виолета Радосављевић
 21. Јовановић Слободан
 22. Драган Савковић
 23. Нова Шумадија
 24. ФК Дунавац
 25. Зип Шпед
 26. Пекара ,,АС” БРАЋА СТАНКОВИЋ
 27. ,,ЗИГ” Пударци
 28. Драган Петровиц Гиле
 29. Бутик меса ,,КРИЛЦЕ” Гроцка
 30. ,,Енерготипо” Бегаљица
 31. Живорад Караклајић
 32. Тахити комерц” Гроцка
 33. ,,Мибопласт” Гроцка
 34. ,,ДИС” Гроцка
 35. Ненад Вуковић
 36. Негослав Грчић
 37. Цвећара ,,ЉИЉА”
 38. Ловачка секција Бегаљица
 39. Посластичарница ,,Сузана” Калуђерица
 40. Митровић Дејан
 41. Вучић Недељко
 42. Технички преглед „Мече “ Умчари
 43. Зоран Маринковић
 44. Гроцка Инфо

Градска општина Гроцка, посебну захвалност исказује на Благослову и помоћи Правосланом храму, цркви Св. Тројице, ЈП Водовод и канализација Гроцка,ЈП Пијаце и зеленило, предузећу ЕКО Гроцка, Полицијској станици Гроцка ,Погону Електродистрибуције Гроцка, Дому здравља Гроцка и  Ватрогасној станици Гроцка .

Током даншњег састанка договорено је да ће свештенство Храма Свете Тројице и организациони одбор, уз подршку главног покровитеља ГО Гроцка и спонзора, даривати сваког пливача, који ће за успомену на овај догађај добити баде- мантил, икону, захвалницу, календар, мајицу, пешкир, крстић, капу и шал, и заједничку фотографију. Учесник који буде први допливао до Часног Крста биће дариван још и златним крстом од 3,3 грама, који традиционално дарују грочанске златаре ”Мијић” и ”Коак”, затим дрвеним крстом, плаштом, цветним венцем и великим црвеним пешкиром. По завршетку манифестације, у ресторану „Снежана“, у Гроцкој, одржаће се свечани ручак за све учеснике и људе који су дали свој допринос у организацији.

Овом приликом позивамо све грађаене да присуствују Богојављенској литији, а након тога подрже овогодишње учеснике у Надметању за крст часни.

гроцка.рс

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

ten + sixteen =