Центар за културу Гроцка: ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ у Ранчићевој кући

0
1302
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Позивамо Вас да у петак, 19. јануара 2018. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, присуствујете отварању групне дечје изложбе радова под називом „Ликовно путовање 2017“.

Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2017. назив је ретроспективне изложбе дечјих радова насталих на Ликовној радионици Центра за културу Гроцка током 2017. године, али и слоган под којим радионица ради и ствара.

– Ликовна радионица Центра за културу Гроцка представља креативни простор у којем се кроз ликовно- истраживачку игру и учење стичу основе визуелне уметности, негује и подржава дечје стваралаштво, развија интересовање и љубав према ликовној култури и уметности.

Дечја маштовитост и креативност изнедриле су и овог пута, бројна и веома успешна ликовна остварења (…) Путовање кроз свет уметности одвијало се проналажњем инспирације како у културнoм наслеђу и природи непосредног и ширег окружења у којем живимо, тако и у култури и уметности других народа и земаља. Применом различитих ликовних и примењених поступака обрађене су теме од оних основних ,,вечитих’’ попут мртве природе, пејзажа, портрета и аутопортрета до актуелних које су се односиле на задате теме у оквиру дечјих ликовних конкурса или обележавања важних догађаја.

Ликовна радионица од 2015. године до сад постала је успешно вишегодишње путовање кроз свет уметности, којем су се у протеклој 2017. години придружиле још две основне школе са територије општине Гроцка. Овогодишња изложба дечјих радова приказ је цртежа, слика и уметничких објеката насталих у оквиру рада три радионице, које су се одвијале у: ОШ ,,Илија Гарашанин’’ у Гроцкој, ОШ ,,Св. Сава’’ у Врчину и ОШ ,,Милоје Васић’’ у Калуђерици.

Радови полазника ликовне радионице нашли су се на: 60. Змајевим дечјим играма, 52. Дечјем октобарском салону у Музеју примењених уметности – на којем је l освојено место за цртеж припало Рељи Дедићу, а на изложби ,,Свемир очима деце’’, Уметничке школе Ђуро Салај у Београду – l место освојили су Ђорђе Јовић и Реља Дедић, ученици ОШ ,,Илија Гарашанин’’ у Гроцкој.

Ликовну радионицу Центра за културу Гроцка у ОШ ,,Милоје Васић’’ у Калуђерици водила је сликарка Мика Ловре, док је Ликовну радионицу Центра за културу Гроцка у ОШ ,,Илија Гарашанин’’ у Гроцкој и ОШ ,,Св. Сава’’ у Врчину водила је сликарка Марион Дедић.

Добро дошли!

Komentari

komentari


Warning: A non-numeric value encountered in /home/grockain/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

POSTAVI ODGOVOR