NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Град Београд је одобрио средства: Ускоро радови на завршетку спортске хале у...

Град Београд је одобрио средства: Ускоро радови на завршетку спортске хале у Гроцкој

0
2704
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градска општина Гроцка подршком града Београда намерава да током 2018. године доврши подизање годинама напуштеног „костура“ спортске хале на Дунавском кеју у Гроцкој.

Град Београд је одобрио средства за ову намену, а градоначелник Синиша Мали у недавној посети потврдио  je ово значајно улагање, најавио је председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

Хала је започета 2006. и до сада је урађена само једна фаза, тј. њена основна конструкција. Планирани радови подразумевају грађевинско затварање хале која тренутно има изведен само конструктивни скелет, затим унутрашње радове, закључно са постављањем осветљења, седишта на трибинама, спортског мобилијара и др., а свакако би резултирали и изградњом пратећих објеката и садржаја, уређењем прилаза…

Будући да наставак радова и довршење започете спортске хале изискује озбиљна улагања и свеобухватан ангажман руководства општине и општинских служби, до сада се нико није са успехом позабавио спортском халом у Гроцкој нити успео да издејствује завршетак овог објекта.

Завршетком хале највише добија становништво са територије општине, будући да општина деценијама не располаже наменским објектима и просторима ни за спорт, нити за културне догађаје.

Оспособљавањем спортске хале би се омогућило одржавање разноврсних садржаја и догађаја, укључујући и спортске и културне манифестације – које би анимирале становништво и привукле нове посетиоце, и тиме допринеле развоју општине. Грочанска спортска дворана предвиђена је да прими 1.500 гледалаца на својим трибинама.

Након завршетка хале у 2018. години, према речима градоначелника, подршком Града је у плану и комплетна реконструкција руиниране сале некадашњег грочанског вишенаменског биоскопа – Културног центра у Гроцкој….

  

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR